Home DestinasjonerEuropaB - Belgia Ferie i Belgia med kunst, museer og godt øl

Ferie i Belgia med kunst, museer og godt øl

by Reiseliv
Ferie i Belgia

Ferie i Belgia neste år? Hvorfor ikke! Da kan du starte på et nytt besøkssenter for øl i Brussel. Belgian Beer World åpner i september 2023.

Belgian Beer World vil bli et komplett opplevelsessenter for belgisk ølkultur. Senteret skal holde til i to etasjer i storslåtte omgivelser i et historisk børsbygg.

Besøkssentret forventes å bli en av Belgias største turistattraksjoner. Målet er å tiltrekke seg mellom 300 000 og 400 000 besøkende hvert år.

Opplevelsessenteret vil ha en «ølrute». Og selvfølgelig en bar hvor gjestene kan kjøpe billett for å lære mer om historien til belgisk øl.

Belgian Beer World skal også være en møteplass hvor turister og fastboende møtes og slår av en brat.

I den første etasjen blir det både galleri, restaurant og butikker. Over der skal det ligge en takterrasse med panoramautsikt over byen.

Belgias fem største bryggerier står for en stor del av finansieringen. Men over 100 mindre bryggerier er også med i dette prosjektet.

Nytt bryggeri i Gent

I slutten av august 2022 åpnet et nytt bryggeri, Artevelde, dørene i den sjarmerende byen Gent. Dette nye bryggeriet eies av bryggeriet Huyghe, som ligger i byen Melle.

For fem år siden kjøpte de en historisk bygning rett overfor Gents rådhus. Og etter en skånsom oppussing kan gjestene nå besøke Gents nye bryggeri for å nyte utsikten over kjelene og følge produksjonen av øl.

I forbindelse med åpningen lanseres to nye øl: Artevelde Leute (6,2 %), som er en toppgjæret blonde med en kornete og kremet ettersmak – og Artevelde Wijze (8 %), som er en sterk blonde med en floral og lett pepperaktig aroma.

Det brygges også et ufiltrert pilsnerøl på denne adressen. Hver dag produseres det 1000 liter øl, og målet er å produsere 200 000 liter årlig.

Navnet Artevelde ble dessuten kjøpt av Huyghe-bryggeriet i 1985, og to år senere ble det velkjente ølet Artevelde Grand Cru utviklet.

Opplev mye kunst under Belgia-besøket

Royal Museum of Fine Arts Antwerpen (KMSKA) åpner igjen dørene for publikum etter å ha gjennomgått omfattende renovering og utvidelser de siste ti årene.

Kunstsamlingen har også fått et ansiktsløft. Og om noen måneder kan mange mesterverk igjen oppleves her. Her kan du beundre kunst fra sju tiår i nye og moderne rammer.

I forbindelse med gjenåpningen har museet laget en humoristisk kampanjevideo der de andre museene rundt om i verden sier «farvel» til verkene de har hatt til låns.

Flamske primitivister i ny kontekst

Musea Bruges ligger i den sjarmerende UNESCO-middelalderbyen Brugge. Her er det nå en ny utstilling med de flamske primitivistene på St John’s Hospital.

Utstillingen, som har fått tittelen «Ansikt til ansikt med døden», samler mer enn 70 verk. En av disse er mesterverket Death of the Virgin av Hugo van der Goes. Dette bildet ble malt fra 1470 til 1472.

Av øvrige kunstnere kan nevnes Hans Memling, Jan Provoost og Albrecht Bouts.

De flamske primitivistene settes inn i en ny kontekst i kombinasjon med skulpturer, manuskripter og musikkverk – blant annet av nyere artister som Berlinde De Bruyckere, Anne Teresa De Keersmaeker, Ilja Leonard Pfeijffer, Sholeh Rezazedeh og Ivo Van Hove.

Utstillingen kan oppleves fra 28. oktober 2022 til 5. februar 2023. Billetter til museet koster 12 EUR.

Art Museum of Ghent feirer 225-årsjubileum

Art Museum of Ghent (MSK) ble etablert i 1798 i kjølvannet av andre store europeiske museer som Galerij Prins Willem V (nå kjent som Mauritshuis), som åpnet i 1774, og Louvre, som åpnet i 1793.

Museet har vært åpent for besøkende siden 1802 og er dermed Belgias eldste offentlige museum – og et av de eldste i hele Europa.

Fra september 2022 og ett år framover feirer museet 225-årsjubileum med en rekke spesialutstillinger og arrangementer.

Blant høydepunktene er en spesialutstilling med barokkmesteren Theodor Rombouts (1597-1637), som også er den første utstillingen noensinne bare med denne kunstnerens verk. MSK har samlet inn verk fra hele verden i forbindelse med utstillingen.

Rambout forlot Antwerpen, hvor han vokste opp, på begynnelsen av 1600-tallet og reiste til Italia, hvor han ble sterkt inspirert av kunstnere som Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) og Bartolomeo Manfredi (1582-1622).

Etter hjemkomsten til Antwerpen utviklet Rombouts sin egen stil og ble et kjent navn i kunstnerkretser. Utstillingen åpner på MSK 22. januar 2023 og kan ses til 23. april.

Lei deg en sykkel når du er i Antwerpen

Det danske sykkelmerket Donkey Republic leier ut sykler i 71 byer i Europa. Nå har de på plass i en av de vakreste byene i Belgia, nemlig Antwerpen. Belgia omtales forresten som sykkellandet over alle sykkelland.

Nå kan du enkelt hoppe på en av de mange syklene som er fordelt over hele Antwerpen. Fra desember vil det være 1650 sykler der. Dette gjør det enklere å komme seg rundt. Og lett nyte kunst, kultur, mat, øl, sjokolade, mote og diamanthistorie på storbyferien.

Du leier sykkelen med Donkey-appen og velger selv om du bare vil bruke den som transportmiddel på en enkelt tur fra den ene enden av byen til den andre, eller om du vil leie den for flere dager med sightseeing.

Underveis kan du enkelt hoppe av og låse sykkelen mens du tar pauser og utforsker byen. Etterpå leverer du bare sykkelen til en såkalt virtuell hub.

Donkey Republic har til sammen 16 000 utleiesykler i 71 byer. I Flandern har Donkey Republic også sykler i sjarmerende Gent.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.