Home DestinasjonerEuropa Familieparker i Europa, noen av de beste

Familieparker i Europa, noen av de beste

by Reiseliv
Familieparker

Familieparker, Europa, Hoteller

Familieparker: De vokser stadig i antall og størrelse, men hvilke tilbyr det lille ekstra? Nå er det høysesong for fornøyelsesparker over hele verden, og uansett om du liker fart og spenning eller foretrekker karuseller av det roligere slaget, finnes det alltids parker med attraksjoner som passer for deg.

Hoteller: Klikk på linkene nedenfor når du vil sjekke hoteller i nærheten av familieparker, så får du opp all informasjon, inkludert priser og kan bestille direkte.

1. Gardaland: Gardasjøen, Italia

Drar du til Gardasjøen i Nord-Italia kan du kombinere strandbesøk og historiske bygninger med adrenalin og moro. Rett sør-øst for Gardasjøen finner du Gardaland fylt med moro for store og små. Dette er en av de mest populære familieparker i Italia med sine 32 forskjellige attraksjoner og show. Den har også et akvarium hvor du kan la deg fascinere av sjøliv fra flere deler av verden.
FamiliparkerOvernatting anbefaler vi på Hotell Gardaland Resort, som ligger bare 800 meter fra fornøyelsesparken. De tilbyr en gratis shuttle-tjeneste mellom hotellet og parken.

2. Efteling: Kaatsheuvel, Nederland

Efteling i Kaatsheuvel er den største fornøyelsesparken i Nederland og også en av de eldste i verden. Helt siden 1952 har folk hatt muligheten til å besøke denne eventyrverdenen. De 36 forskjellige attraksjonene er inspirert av myter, fabler, eventyr og folkeminner, blant dem det mystiske skipet «Den flyvende hollender» og spøkelseshuset Villa Volta hvor alt står på hodet. I fjor ble også Europas største fontene-opptog, Aquanura, åpnet i forbindelse med parkens 60-årsjubileum.

FamilieparkerFor overnatting anbefaler vi NH Waalwijk som ligger i underkant av ti minutters kjøretur unna Efteling.

3. Liseberg: Gøteborg, Sverige

Du trenger ikke nødvendigvis reise så langt for å finne en stor fornøyelsespark. I Gøteborg ligger Nordens største fornøyelsespark, Liseberg. Her finner du 40 varierte attraksjoner med et eget kaninland for barna. Berg- og dalbanen Balder som åpnet for ti år siden er en av hovedattraksjonene og har flere ganger blitt kåret til beste berg-og dalbane bygget av tre.

FamiliparkerSkal du overnatte i nærheten av Liseberg anbefaler vi Hotell Gothia Towers som ligger i nabolaget til Liseberg. Her kan du også bestille hotellpakker inkludert inngang til Liseberg.

4. Europa-Park: Rust, Tyskland

I sør-vestlige Tyskland finner vi Europa-Park, full av spektakulære attraksjoner. 4,5 millioner besøkende i fjor gjør parken til den mest besøkte fornøyelsesparken i Tyskland. Parken består av 13 Europa-inspirerte områder med mer enn 100 attraksjoner og show. Blant disse finner du blant annet berg- og dalbanen med den høyeste loopen i Europa og med en fart på 100 kilometer i timen. Europa-Park ligger på grensen til både Frankrike og Sveits, så her kan du slå tre land i en smekk på ferieturen.

For overnatting anbefaler vi EHM Hotel Offenburg City  og Hotell Schieble i Kenzingen, i den vestlige utkanten av Schwarzwald på grensen til Frankrike, 13 kilometer unna Europa-Park.

5. Disneyland: Paris, Frankrike

I Paris ligger det verdensberømte Disneyland, som i forhold til sin størrelse og antall besøkende er den største fornøyelsesparken i Europa. Feiringen av 20-årsjubileumet sist år ble forlenget og foregår ennå tilogmed slutten av september i år. Derfor kan besøkende fortsatt oppleve spesielle bursdagsparader med de elskede Disney-karakterene og det fantastiske kveldsshowet Disney Dreams. Disneyland ligger 35 minutter utenfor sentrum av Paris og kan enkelt nåes med offentlig transport.

Ønsker du å besøke Disneyland anbefaler vi overnatting på Hotell Campanile MLV – Bussy Saint Georges som ligger en 15 minutters kjøretur unna Disneyland.

6. Alton Towers: Alton, England

En halvtimes kjøretur unna Stoke-on-Trent finner du morolandet Alton Towers. Med flere enn 75 attraksjoner finner du en favoritt uansett om du skulle være modig eller feig, gammel eller ung. Ny av året er «The Smiler», som med sine 14 looper utgjør verdens største berg- og dalbane. Fornøyelsesparken består av 13 områder og taubanen «Skyride» tar deg i mellom noen av dem.

FamilieparkerFor overnatting anbefaler vi The Laurels i Oakamoor, kun 5 minutter unna Alton Towers.

7. Legoland: Billund, Danmark

Legoland er bygget av mer enn 60 millioner legoklosser og er en gammel slager blant ferierende nordmenn. Her kan du blant annet se Bryggen i Bergen i lego-versjon og mange andre deler av verden i miniformat. Du kan også også hive deg med på en av deres 40 attraksjoner, blant dem fire berg- og dalbaner og to vannbaner.

Og så ikke å forglemme hva som er på gang i Oslo, nemlig helt ny ishall, noe som alle kan glede seg til.

Besøker du Legoland i Billund anbefaler vi overnatting på Hotell Legoland.

Liker du denne artikkelen, gi oss like på Reiselivs Facebook

Søk hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv

Grøss og gru i Gøteborg med halloween

Sverige: Liseberg byr denne høsten på en skremmende halloween, beregnet på familier og yngre publikum. Foto: Liseberg

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.