Home DestinasjonerEuropaH - Hellas Holland Seilferie på de syv vakre verdenshav

Seilferie på de syv vakre verdenshav

by Linn Krogh Hansen

Seilferie gir sol, bad og naturopplevelser i fleng. I ukene før og etter julehøytiden er prisene lave i Karibia og Det indiske hav, mens Hellas og Kroatia byr på gode priser ved sesongstart om våren og siste del av høsten.

Artikkelen handler om Karibi, Middelhavet, Kroatia, Hellas, båtferie, seilferie

Karibia, Middelhavet eller enda mer eksotisk?

Kroatia, Hellas og Karibia er fortsatt på topp blant nordmenns ønsker når de velger seilferie som alternativ til tradisjonell sydenferie.

Siden jeg elsker sjøen og har egen seilbåt hjemme, står seilferie høyt på ønskelisten når jeg velger ferie. Jeg har feriert på seilbåt i Karibia, Seychellene, Kroatia, Tyrkia og Belize. I den greske skjærgården har jeg seilt fire ganger.

Etter hvert som nettverket av profesjonelle utleiere blir større, ser jeg nå muligheten til å legge seilferien til nye og fristende destinasjoner i fremtiden. Her er noen tips fra etablerte utleieselskaper som jeg selv eller andre jeg kjenner har leid båt gjennom de siste årene.

Øystein Svendsen i Stavanger driver Seven Seas Yachts, som formidler båtutleie og yacht management i utlandet. Før var det Hellas, Kroatia og Karibia som gjaldt. Nå kan du velge båtferie nesten overalt i verden.

− Ved å bruke «online søking» -funksjonen på www.7-seas.no, får du opp alle priser med rabatter, bilder og informasjon om båtene. Søkemotoren er båtlivets svar på “hotels.com, forklarer Svendsen.

Ved søk får jeg opp tilbud på leiebåter i land og farvann som Maldivene, Kapp Verde, Canada, Filippinene, Stillehavet, Australia og New Zealand. Vil jeg holde meg innenfor Europa, byr blant annet Estland, Irland, Malta, Montenegro på båtutleie, i tillegg til klassiske destinasjoner som Hellas, Kroatia og Italia.

Gjør et priskupp før jul

De fleste utleieområdene opererer med tre-fire forskjellige prisperioder. I Middelhavet er høysesongen fra midten av juli- til slutten av august måned. I Karibia, Østen og Australia er høysesongen rundt jule- og nyttårsfeiringen. I forkant og etterkant av høysesongene er prisene lavere.

Kan du reise uken før jul har du muligheten til å sikre deg en ukes drømmeferie via nettsiden til Sea Travel i en 37 fots Sun Odessey med to doble kabiner til litt over 11.000 danske kroner på flotte Seychellene. Til sammenlikning koster den sammen båten 23.000 D.kr hvis du venter til 10.feburar 2018. Ønsker du en stor katamaran med plass til inntil ti personer, kommer prisen på under 17.000 D.kr uken før jul.

Sesongen i Hellas starter rundt påasketider, og på nettsiden til Seven Seas Yachts finner jeg en godt tilbudt på en 36 fots Dufour med tre kabiner og syv køyer til 713 Euro for en uke fra 7.april.  Vannet er kjølig på denne tiden, men solen varmer godt midt på dagen.

Jeg seilte på Seychellene for noen år siden, og ble definitivt ikke skuffet over øyene. Den neste ultimate drømmeferien min er derfor å seile på Maldivene. Også her har man åpnet for utleie av seilbåt med venner og familie. En 43 fots katamaran av typen Leopold har plass til ti personer om bord. Prisen for uken 15.-22.desember er oppgitt på www.seatravel.dk til 45.000 danske kroner.

Vel verdt prisen, mener undertegnende. Jo færre båter det finnes i et område, jo dyrere er det å skaffe reservedeler. Maldivene er ingen typisk seilferiedestinasjon, og mine søk på nettet har kun gitt to treff på seilbåtutleie på Maldivene så langt. Fraværet av en stor flåte betyr imidlertid at man slipper å ligge i kø og sloss om plassene med andre båter.

Artikkelen er publisert av bloggen Linnsreise.no

Fottur høyt oppe i de tyrkiske fjell – kalt Olympos

Den høyeste fjelltoppen, Tahatli Dagi, strekker seg opp til 2,365 meter og ble kalt «Olympos» i antikkens tid.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.