Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland 5 uvanlige ting å gjøre i Dublin

5 uvanlige ting å gjøre i Dublin

by Reiseliv

5 uvanlige ting å gjøre i Dublin: Storbyer er litt som mennesker, egentlig. Hver og en har sin egen personlighet, og noen får man bedre kjemi med enn andre. Noen har man aldri lyst til å se igjen, andre vil man bli bedre kjent med.

Dublin hører for de fleste definitivt hjemme i den siste kategorien. Det er en by med samme personlighet som irene selv; åpen, sjarmerende, jordnær og med et humoristisk glimt i øyet. Det er ikke for ingenting at Dublin har blitt kåret til Europas vennligste by i flere år på rad.

Har du vært i Dublin tidligere, har du høyst sannsynlig allerede oppdaget at de definitivt fortjener tittelen. Sjansene er også store for at du har vært på omvisning i Guinnessbryggeriet, og du har trolig også fått med deg det yrende nattelivet i Temple Bar-distriktet.

Utenfor turistløypa

Men selv om du har vært der både en og tre ganger er det ikke dermed sagt at du har opplevd alt Dublin har å by på.

For å få litt inside information ba vi noen Dublin-boere om å fortelle som sine favorittsteder i byen.

Lørdag formiddag i handlegaten

– En rusletur i gågaten Grafton Street hører med på lørdag formiddag. Det er stedet å dra for å spasere, ta seg godt ut og kanskje flørte litt, gliser Ciaran McMahon.

– Og når du har flørtet (og shoppet) fra deg og blir lei av å se på gatekunstnerne og høre på gatemusikerne må du ta en kaffe på tradisjonsrike Bewley’s.

Det ser ut som en liten kaffesjappe, men inne er det hundrevis av sitteplasser over flere etasjer – det er omtrent som Willy Wonkas sjokoladefabrikk.

Lokalbefolkningens egne stampuber

– De fleste ender jo opp i Temple Bar til slutt. Det er jo greit å dra innom og ta en øl og noen bilder og oppleve stemningen, for all del. Men du finner få eller ingen irer der, mener Ciaran.

– Temple Bar er et glimrende konsept, det er der vi oppbevarer turistene, fortsetter han lattermildt. – Men vi som bor her henger jo andre steder. Vi har våre egne små stampuber, som for eksempel Grogan’s der jeg pleier å gå. Støvete, mye rar kunst og fullt av herlig eksentriske Dublinere som har mange gode historier å fortelle. Men disse pubene finner du ikke på noe kart eller i guidebøker, sier Ciaran som er noe motvillig til å fortelle akkurat hvor denne puben ligger.

5 ting du sikkert ikke har prøvd i Dublin:

Liker du artikkelen 5 uvanlige ting å gjøre i Dublin?

Liker du artikkelen 5 uvanlige ting å gjøre i Dublin, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.