Hjem DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Alpene – Snøen velter ned over høyfjellet

Alpene – Snøen velter ned over høyfjellet

av Per Henriksen
Akkurat nå når skisesongen i Alpene starter for alvor. Det jubles det over snøfallet på norske favorittsteder i Tyrol og Salzburgerland som Bad Gastein, Saalbach og St Anton.

Alpene: Snømangelen i Østerrikes høyfjell er en saga blott. Det nye året begynner med gode nyheter for alle alpe-entusiaster. Fra nyttårshelgen har snøen veltet ned i store deler av Alpene, og meteorologene venter at snøværet skal fortsette i dagevis framover og inn i neste uke. Prognosene sier opptil to meter snø i deler av de franske områdene, men også i Italia og Østerrike vil det komme store snømengder.

Timingen er perfekt: Akkurat nå når skisesongen starter for alvor. På alle skistedene til STS Alpereiser jubles det over snøfallet, som kommer i rikt monn, ikke bare i Frankrike, men også på norske favorittsteder i Tyrol og Salzburgerland som Bad Gastein, Saalbach og St Anton.

Det samme gjelder Italia, der eksempelvis Champoluc og Cervinia er i ferd med å få mye snø. Nå kan de tusener av nordmenn og skandinaver forøvrig som skal på skiferie i Alpene la være å engste seg. I stedet kan de se fram til herlige skidager.

De aller fleste stedene har allerede bra skiløyper av kanon-snø, takket være frost den siste tiden. Natursnøen som kommer nå, vil legge et ypperlig grunnlag for enda flere og bedre bakker, og mange steder også for offpist.

– Dette er første uken med charterflygninger fra Norge, og siden den etterlengtede snøen endelig er kommet, er gjestene vel tilfreds med forholdene, sier Peter Johnson, adm. direktør i STS Alpereiser/Alpresor.

FAKTA. Her er snøtoppen i Alpene pr. 4. januar:
1. Chamonix 170 cm
2. Sölden 160 cm
3. Cervinia 140 cm
4. Val Thorens 130 cm
5. Les 2 Alpes  70 cm

Fotokurs: Lær mer om reisefoto før du drar på ferie
Afrika: Forslag til 10 dager i safari i Botswana

Du vil sikkert like disse artiklene også