Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Irsk festival for rødhårete

Irsk festival for rødhårete

by Reiseliv
2013-08-14 Rødt hår festival.jpg

Irsk festival for rødhårete: Hvert år i august samles rødhårete fra hele verden i idylliske Crosshaven i Irland til The Redhead Convention, som rett og slett er en festival for rødhårete. I år forventes det flere tusen deltagere.

Det hele begynte som en spøk mellom søsknene Joleen og Denis Cronin i 2010. Nå, fire år senere, har det blitt en festival som i tillegg til å samle rødhårete fra hele verden til alt fra konserter og gulrotkastekonkurranser til foredrag og filmer.

Startet som bursdagsfest

– Det er ganske overveldende at det som begynte som en spøk da jeg skulle arrangere bursdagsfest for min bror og bare inviterte rødtopper som oss, nå har blitt til et så stort arrangement.

– Det er veldig gøy, og det kommer også noe godt ut av det – overskuddet fra festivalen går nemlig til det irske kreftforbundet, sier Joleen Cronin, en av grunnleggerne av The Redhead Convention som i år går av stabelen 23. – 25. august.

Spennende festivalomgivelser

Den lille landsbyen Crosshaven ligger i Cork fylke i Irland. Selve byen Cork er Irlands nest største regnet i innbyggertall.

Er du rødhåret og planlegger å ta turen til Irland og Crosshaven, er det mye å se og gjøre i tillegg til festivalen.

Mange av festivalaktivitetene finner sted på Fort Camden, et fort som kan dateres tilbake til 1550-tallet. Det er under restaurering, og vel verd å ta en titt på både for store og små.

– Fort Camden er et av mine favorittsteder i Cork fylke. Jeg kommer hit ofte for å føle stemningen, gå i de underjordiske gangene eller nyte utsikten, forteller Joleen.Utenfor turistløypa

De fleste nordmenn som reiser til Irland, drar til Dublin. Vil du oppleve noe annerledes og bevege deg utenfor turiststrømmen bør du ta turen til Cork, som ligger ca. 2 timer og 45 minutter med tog fra Dublin. Skal du få med deg både Cork og Crosshaven kan det lønne seg å leie en bil.

Du vil kjenne at byen har en helt annen rytme enn Dublin, og du kjenner nesten pulsen roe seg når du rusler i de vakre gatene. Det er bra shoppingmuligheter der, og mange hyggelige og gode barer og restauranter.

Noe du også bør få med deg, er The Old English Market, som er en tradisjonell mathall med boder og restauranter.

Det store festivalåret

2013 er det store festivalåret i Irland. Under paraplybenevnelsen The Gathering Ireland 2013 arrangeres tusenvis av store og små festivaler, konserter og happenings over hele landet, og tematikken spenner fra festivaler for rødhårede til jazz- og matfestivaler – så uansett hvor nisjepreget hobbyen din er, er sjansene store for at du finner noe interessant der.

Liker du artikkelen Irsk festival for rødhårete?

Liker du artikkelen Irsk festival for rødhårete, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.