Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Italia: Drømmen om Toscana

Italia: Drømmen om Toscana

by Yvette-Marie Solem

Italia: Frances Mayes internasjonale bestselger «Under the Tuscan Sun” har inspirert mange til å reise til romantiske Toscana, og inspirerer fortsatt den dag i dag.

Helt siden den amerikanske forfatteren Frances Mayes publiserte bestselgeren om hennes nye liv i Italia «Under the Tuscan Sun» i 1996 som senere ble filmatisert i 2003, strømmer fortsatt fans til hennes toskanske, Bramasole-hus som ligger i den lille byen Cortona i Toscana. Under høysesongen strømmer det til over 200 mennesker til Bramasole for å oppleve stedet på nært hold der deler av filmen ble innspilt.

Brukte penger fra skilsmissen

«Under the Tuscan Sun» er basert på Frances Mayes eget liv. For i filmen handler det om skribenten Diane Lane som reiser på ferie fra San Francisco til Toscana etter en utmattende skilsmisse. På sin rundreise i Toscana faller hun pladask for et 250 år gammel falleferdig hus som har stått tomt i 50 år. Hun kjøper huset på impuls, og bruker pengene fra skilsmisseoppgjøret til å restaurere huset i håp om å få et bedre liv. Frances bestemmer seg for å kutte alle bånd til sitt tidligere liv, og begynne på ny frisk i den lille landsbyen Cortona i Italia.

Bølgende landskap i Toscana med sine flotte cypresstrær som er verdens mest fotograferte tre.

Bølgende landskap i Toscana med cypresstrær er verdens mest fotograferte tre.

Italiensk lidenskap

Tre år senere etter boksuksessen med «Under the Tuscan Sun» ble hun økonomisk uavhengig.  Hun sa opp sin jobb som lærer for å skrive bøker på heltid. Frances skrev en oppfølger, Bella Tuscany (The Sweet Life in Italy), som avslutter den første boken. Deretter begynner hun å bruke Bramasole som base for å utforske Toscana og andre italienske steder. I virkeligheten bor Mayes og hennes «nye» ektemann halve året i den lille italienske landsbyen Cortona, og resten av året i USA.

Forfatteren med sin lidenskap for Italia inspirerer fortsatt folk verden over til å oppleve Toscana med sine berømte vingårder, blomster, skjønnhet, natur og Toscanas bølgende landskap. For Toscana er både fristende og forlokkende, et sted som tar pusten fra deg enten du vil eller ei.

Her er Frances Mayes på Facebook.

Les også:

Sicilia – boken om en dannelsesreise

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.