Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Solparasoller i Piemonte og et glass vin

Solparasoller i Piemonte og et glass vin

by Per Henriksen
under solparasoller

Solparasoller i Piemonte i Nord-Italia, en frodig region med skog, alpelandskap og endeløse rekker av vinstokker med druer som gir god rødvin. Regionen er en av de mest vinproduserende områder i hele Italia. Her strekker det seg endeløse rekker av vinstokker med druen Barbera. Dette er en av Italias mest utbredte druesorter. Faktisk den tredje mest benyttede for vinproduksjon. Denne druen gir den smakfulle og allsidige Barbera-vinen.

Piemonte er rik på gastronomiske opplevelser. Maten er robust, og regionen er kjent for å være trøffelens hovedområde. I tillegg kommer de velsmakende brødstengene – grissini – fra regionens hovedstad Torino.

Torino er også hjembyen for fotballaget Juventes, med stjernespillere som Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero og Mauro Camoranesi.

På den mer mytiske siden er det berømte Jesu likklede bevart i Torino, nærmere bestemt i Johannes Døperens katedral. Dette er studert av kirken og vitenskapen med avansert teknologi siden 1300-tallet. Ikke rent få mennesker er overbevist om at det er avtrykk av Jesu ansikt som befinner seg i Torino.

Solparasoller og hyggelige gater

Torino har både sjarme og eleganse, med et flott og imponerende sentrum med store plasser, hyggelige gater med cafeer, restauranter og gode shoppingmuligheter.

I store deler av Piemonte finner man, i tillegg til de store vin- og naturoplevelser, en rekke imponerende slott helt tilbake til 1600 tallet.

De beste av regionens viner kommer fra Langhedalen, sydvest for Torino. Druen Barbera dyrkes her i stort kvantum. Barbera gir røde viner som både er lettere og tidligere modne enn hva som er mulig med de fleste andre druesorter i Piemonte.

God vin forsterker opplevelsen når det er et ekstra godt måltid til. På Matprat.no ligger det mange oppskrifter, og en som vi foreslår her, er biff av ytre- eller indrefilet med brie! Nam, nam!!!¨

Kall det en snartur til Piemonte, i hvert fall en liten gastronomisk reise til Italia.

Indre- eller ytrefilet med brie

Prøv en ny vri! Ristede pinjekjerner, halvsmeltet brie og ripsgele gir en mild og aromatisk smak.

Oppskriften er per 2 porsjoner. Ingredienser• 2 stk biff – Indre- eller ytrefilet.• 1 ss margarin • ½ ts salt • ¼ ts pepper • 2 skive bifftomat • 100 g brie • 1 ss pinjekjerner • 2 ts ripsgelé

Slik gjør du:1. Krydre biffene og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff. Rist pinjekjernene forsiktig i panna noen sekunder mens biffene stekes.

  1. Snu biffene, og legg en skive bifftomat og en god ostebit på hver biff. Strø pinjekjernene på osten. Legg litt ripsgelé på toppen.
  2. Legg lokk på panna og la osten smelte. Server med mye godt, eksempelvis slik som bildet under viser.

Fristende tillegg til en god biff. La deg inspirere til et lite italiensk måltid.

Italiensk bakst: I posene de kjente grissini fra Piemonte. Foto: Pixabay

Den kjente Barbera-druen som gir god italiensk rødvin.

Helt italiensk: Pizza og vin er klassisk, og knasxende godt


Hotellfrokost – standard
og store lokale variasjoner

Deilig start på dagen, med en god frokost ved bassenget. Foto Common Wikimedia.

Liker du artikkelen om Solparasoller i Piemonte?

Liker du artikkelen om Solparasoller i Piemonte, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.