Home Din reiseartikkel Storbyferie i Dublin – 5 uvanlige ting du kan gjøre

Storbyferie i Dublin – 5 uvanlige ting du kan gjøre

by Hilde Halvorsen
Storbyferie i Dublin

Storbyferie i Dublin – 5 uvanlige ting du kan gjøre. Storbyer er litt som mennesker, egentlig. Hver og en har sin egen personlighet, og noen får man bedre kjemi med enn andre. Noen har man aldri lyst til å se igjen, andre vil man bli bedre kjent med.

Tekst: Fredrik A. Sæther. Foto: Grogan’s Pub

Dublin hører for de fleste definitivt hjemme i den siste kategorien. Dete er en by med samme personlighet som irene selv; åpen, sjarmerende, jordnær og med et humoristisk glimt i øyet. Det er ikke for ingenting at Dublin har blitt kåret til Europas vennligste by i flere år på rad.

Har du vært i Dublin tidligere, har du høyst sannsynlig allerede oppdaget at de definitivt fortjener tittelen. Sjansene er også store for at du har vært på omvisning i Guinnessbryggeriet, og du har trolig også fått med deg det yrende nattelivet i Temple Bar-distriktet.

Storbyferie i Dublin utenfor turistløypa

Men selv om du har vært der både en og tre ganger er det ikke dermed sagt at du har opplevd alt Dublin har å by på.

For å få litt inside information ba vi noen Dublin-boere om å fortelle som sine favorittsteder i byen.En rusletur i gågaten Grafton Street hører med på lørdag formiddag. Det er stedet å dra for å spasere, ta seg godt ut og kanskje flørte litt.

– Og når du har flørtet (og shoppet) fra deg og blir lei av å se på gatekunstnerne og høre på gatemusikerne må du ta en kaffe på tradisjonsrike Bewley’s.

Det ser ut som en liten kaffesjappe, men inne er det hundrevis av sitteplasser over flere etasjer – det er omtrent som Willy Wonkas sjokoladefabrikk.

Lokalbefolkningens egne stampuber

De fleste ender jo opp i Temple Bar til slutt. Det er jo greit å dra innom og ta en øl og noen bilder og oppleve stemningen, for all del. Men du finner få eller ingen irer der.

Temple Bar er et glimrende konsept, det er der vi oppbevarer turistene.

Men vi som bor her henger jo andre steder. Vi har sine egne små stampuber, som for eksempel Grogan’s der jeg pleier å gå. Støvete, mye rar kunst og fullt av herlig eksentriske Dublinere som har mange gode historier å fortelle. Men disse pubene finner du ikke på noe kart eller i guidebøker.

Disse 5 ting under storbyferie i Dublin

Publiv på St. Patrick’s Dag

Reisetips: Hva er St. Patrick’s day? Dette er Irlands nasjonaldag. Denne feires 17. mars, og er til minne om landets skytshelgen St. Patrick. Over hele verden møtes irer og fester med øl og musikk. I flere land, blant annet Irland, Storritannia og USA er det mange som kler seg i grønt denne dagen. Det er lett å svare på spørsmålet hvilket land kalles den grønne Øya. Her er det mye flott natur for på vandreturer og sykkelturer. Når du reiser til Irland bør du huske å ta med Europeisk helsetrygdkort. Video under: ©Rodnae


Dublins kystbyer, 4 sjarmerende reisemål

Dublins kystbyer, storbyferie i dublin

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.