Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Theon Greyjoy venter på deg i Nord-Irland

Theon Greyjoy venter på deg i Nord-Irland

by Linn Krogh Hansen

Theon Greyjoy står nå trofast ved den ukjente kysten som ble  verdenskjent i serien Game of Trones. Og har du latt deg imponere over landskapet i serien? Da bør du ta turen til Nord-Irland. Theon er på plass og venter på deg.

Linn portrett 250 hvit kant Artikkelen er skrevet av Linn Krogh Hansen,
basert på innholdet i hennes blogg,
LINNSREISE

Game of Trones og Theon Greyjoy har gjort Nord-Irlands vakre natur kjent for verden. I løpet av én dag kan du besøke flere av de kjente stedene fra den populære TV-serien.

På samme måte som New Zealand opplevde en turistboom etter innspillingene av Ringene herre, reiser Game og Trones- entusiastene til Nord –Irland for å gå i skuespillerne fotspor.  Og de blir neppe skuffet over det de får se i løpet av en dagstur.

Vi valgte å ta den populære turen med McComb´s Tours, som ifølge det nordirske  turistbyrået skal være det beste på Game of Trones-turer.

Vel ute av Belfasts moderate morgentrafikk, settes kursen mot den nordlige Antrim-kysten.

Her ute, langs den dramatiske og røffe klippekysten nordvest for Belfast ligger naturens underverker på rekke og rad, kun avbrutt av hvite strender og små landsbyer med fargerike murhus mellom de grønne og blomstrende hagene. En og annen forblåst nordatlantisk palme gir assosiasjoner til langt sørligere breddegrader enn toppen av Nord-Irland. Vinden og temperaturen setter imidlertid en stopper for videre dagdrømming om palmesus og strender.

Første stopp for Game of Trones og Westeros-tilhengerne er  grottene i den lille landsbyen Cushendun. Her, innerst inne i en stor hule på bølgene plaskende utenfor, er stedet hvor Davos frakter Melisandre til Storm’s End i nattens mulm og mørke. Melisandre føder her «skyggebabyen»,  som senere dreper Renly Baratheon.

Neste stopp er den idylliske og beskyttede  lille havnen Ballintoy Harbour. Innenfor Atlanterhavets dundrende bølger, ligger en trang lun vik, hvor vannet er rolig.  Det er her Game of Trones-figuren Theon Greyjoy ankommer Lordsport Harbour når han skal tilbake til Iron Island i TV-serien.

Selv om Ballintoy harbour er et vakkert sted med velholdte murhus, måtte noen av de mest moderne husene kamufleres slik at bebyggelsen passet inn i settingen som  TV-seriens Lordsport Harbour.

Bøkeskogsselfie
Vi kommer naturligvis ikke utenom Dark Hedges, den eventyrlignende bøkealleen der Arya Stark kledde seg som gutt for unnslippe Kings Landing.
Om du noen gang i løpet av turen skal ta en ”selfie”, bør du ta den her. Vår eminente og humoristiske guide og sjåfør har nemlig sørget for å ta med seg pappversjoner av rollefigurene fra Game og Trones på dagens utflukt.

– Her, hvem vil ha denne, lurer han og holder frem et utvalg papputgaver i full størrelse av Arya, Jon Snow, Stark-klanen med mer.

Her gjelder det å stille seg opp under bøkealleen sammen med en eller flere av papp-kjendisene fra TV-serien, og knipse i vei ved hjelp av selfie-knappen eller en i reisefølget.

For å skape den ultimate settingen under filminnspillingen ble denne eldgamle veistrekningen dekket med grus og ekstra gress. Noen av gjerdene ble også fjernet. Dark Hedges er blant Nord-Irlands mest fotograferte naturfenomen, uavhengig av Game of Trones.

Naturens egne strandsøyler
Du trenger imidlertid ikke være fanatisk fan av TV-serien om sju kongerikene i fiktive Westeros for å nyte den nordirske naturen og Antrimkysten. De steile klippene, kritthvite strendene og merkelige steinformasjonen vil imponere selv en naturvant vestlending eller nordlending.

Blant høydarene langs denne kysten er The Giant´s Causeway, som ofte omtales som verdens åttende underverk. Området består av mer enn 40 000 sorte basalt søyler, som er et resultat av et underjordisk vulkanutbrudd for 60 millioner år siden.

Fra Hotel Causeway kan du leie sykkel, gå eller haike med en minibuss langs vannkanten. Søylene minner mer om avansert terrassearkitektur enn om noe naturen selv har laget gjennom millioner av år.

De høye røde klippene og grønne åsene i bakgrunnen danner en perfekt ramme rundt steinsøylene langs vannkanten, som ble skrevet inn på Unescos verdensarvliste i 1986.

Reise til Belfast
KLM flyr direkte til Georges Best airport midt i Belfast.

Overnatting
Vi bodde på Malmaison Belfast i Belfast. Pris ca kr 1000 per natt for dobbeltrom.
https://www.malmaison.com/locations/belfast/
Flere hoteller her

Game of Trones
HBO-TV-serie basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» av George R. R. Martin.
Serien følger maktkampen om de sju kongerikene i fiktive Westeros, der flere slekter kjemper om muligheten til å styre alle.
Historien er delvis inspirert av Rosekrigene i senmiddelalderen.
Les mer om Game of Trones i Nord-Irland her:

En reise i Game of Thrones-karakterens fotspor: Ulike innspillingslokasjoner i Nord-Irland

Nord-Irland
er eget land underlagt Storbritannia, på linje med Skottland, og Wales. Byen har lenge vært delt i katolske og protestantiske områder, men er etter våpenhvilen i 1997 gradvis blitt en langt mer fredelig by enn den var på 1970- 80-tallet. Belfast er i dag en meget trygg mellomstor by med ca 280. 000 innbyggere. Myntenheten er pund. Grensen mellom Nord- Irland og republikken Irland er i dag åpen, og man passerer fritt. Fra Belfast til Dublin kjører du på ca to timer.

Artikkelforfatter:
Linn
Krogh Hansen
(45) fikk globus i gave på sin 2-års dagen etter eget ønske, og har siden vært lideskapelig opptatt av å reise og se nye steder. Selv om hun nærmer seg land nummer 100, er reiser innen Norge fortsatt blant favorittene. Bloggen linnsreise.no ble nummer to i Expedias konkurranse «Norges beste reiseblogg» i 2013, og innholdet  gjenspeiler  interessene for sjøen, friluftsliv, fremmede kulturer og den generelle eventyrlysten. En båttur i Oslofjorden er vel så aktuell som en ridetur i en ørkenen, eller jungelsafari i Afrika.

Reiseliv er interessert i kontakt med andre som har gode reiseblogger for et samarbeid. Ta kontakt med redaktøren, fortell om deg selv og link til bloggen/hjemmesiden din – per@reiseliv.no

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.