Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Utflukt: Bruk én dag også utenfor Dublin

Utflukt: Bruk én dag også utenfor Dublin

by Per Henriksen

Det er enkelt å komme seg til de sjarmerende fiskelandsbyene og historiske tettstedene som ligger langs Dublin Bays kystlinje. En naturskjønn utflukt og togtur fra sentrum av Dublin med byens transportnettverk DART vil du finne bortgjemte strender og fantastiske gåturer oppetter klippene; spennende utendørseventyr; den mest nydelige sjømaten du kan tenke deg; unike lokalbutikker; historiske slott, og vakre gater og havneområder. I Dublin Bay finner du alt dette og mer, og det beste av alt: bukta ligger på Dublins dørstokk.

Utflukt: Her er noen av stedene som venter på deg.

Malahide

Malahides historie strekker seg helt tilbake til Middelalderen. Denne fargerike og pittoreske kystbyen, som enkelt kan nås via en tur med nydelig sjøutsikt på DART-banen, er det perfekte stedet for seiling, en fisketur eller gåtur langs den vakre kyststien. Malahide Slott er fra 1100-tallet og ligger på et vakkert og velholdt gods som er åpent for besøkende – og når du blir sulten har du mer enn nok å velge i; flotte restauranter, gastropuber, bistroer og cafeer ligger spredt over hele landsbyen.

Howth

Denne gamle fiskelandsbyen på Howth Peninsula kjennetegnes fortsatt av gammeldags sjarm. Uansett om du rusler rundt på havneområdet for å puste inn den livlige atmosfæren i Howth eller bestemmer deg for å ta en gåtur oppetter klippene, er en ting sikkert: Howth er et paradis for alle som elsker havet. O’Connell’s Pub på østbryggen og Octopussy’s Tapas Bar på vestbryggen serverer noe av den beste sjømaten Dublin har å by på. Alternativt kan du ta med deg en piknikkurv full av kortreist mat fra Howth Market og spise lunsj på en vakker ås med enda vakrere sjøutsikt. Det er lett å komme seg til Howth; turen tar under en halv time fra sentrum av Dublin.

Dún Laoghaire

Om du vender nesa sørover vil du finne den travle havnebyen Dún Laoghaire. Byen, som tidligere het Kingstown, var et populært feriested i viktorianske tider, og noen av de karakteristiske kjennetegnene fra perioden er fortsatt å finne, blant annet på den velholdte utendørs musikerscenen, i People’s Park, samt i den slående vakre arkitekturen i tinghuset. Hvis du liker eventyr er Dún Laoghaire stedet for deg – dra på Segway-tur, prøv deg på havkajakk eller fjellklatring, eller bare ta en rolig rusletur lands promenaden med en iskrem fra Teddy’s (en lokal favoritt) i hånden.

Dalkey

Herlige Dalkey huser flere irske kjendiser, samt noen av Dublins beste cafeer og barer. Denne gamle havnebyen holder flere små kaier langs kysten, hvor det tilbys båtutleie og fiskemuligheter til både besøkende og lokalbefolkningen. På Dalkey Slott og Kulturarvsenter vil du få en smakebit av Dalkeys stolte historie og en innføring i hvordan livet var her under Middelalderen. Men det handler ikke bare om den fjerne fortiden; i Writers’ Gallery hylles også lokale forfattere som Maeve Binchy og Samuel Beckett.

Skerries

Skerries er en postkortverdig havn som har mer enn nok å by på av opplevelser, og ligger bare en kort togtur fra Dublin, langs det vakre north Dublin estuary. Skerries Mills er en ideell destinasjon for en dagstur; her kan dere utforske to vindmøller, en vannmølle, en kverndam, vannstrømmer og våtmark – og hele området er restaurert. Som seg hør og bør i en kystby preges mye av hverdagslivet i Skerries av den sterke forbindelsen byen har til havet. Langs havna kan du oppleve en ekte, maritim stemning med fantastisk lokalfangst som reker og krabbeklør. Inne i byen ligger travle cafeer, intime ”tearooms” og koselige familierestauranter side om side med tradisjonelle puber som til sammen skaper en livlig og autentisk irsk atmosfære.

For mer informasjon om alternative Dublin-besøk

For å lære mer om Irland generelt, besøk nettsiden

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.