Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Vandreturer – tips til syv nydelige turruter i Irland

Vandreturer – tips til syv nydelige turruter i Irland

by Per Henriksen

Vandreturer: Irland er kjent for frodige, grønne landskap og vakre kystområder, og hva er vel bedre enn å oppleve denne naturen på en av de mange turrutene Irland har å by på? Ifølge National Geographic er Irland en av verdens fem beste tur- og vandredestinasjoner og her er syv av grunnene.

Vandreturer: Reiseliv har gode tips til deg som liker natur og vandring.

The Burren Way

Navnet Burren kommer fra det irske ’bhoireann’, som betyr «steinete sted», og de sølvaktige kalksteinsområdene lever sannelig opp til navnet. I dette unike landskapet renner underjordiske elver gjennom en labyrint av grotter, mens det vokser arktiske, alpine og middelhavsplanter side om side på overflaten.

The Dingle Way

Den 179 kilometer lange Dingle Way-ruten er strødd med minner fra Irlands historie og kulturarv; kapeller, steinhytter, megalittiske gravsteiner og keltiske høykors er bare noe av det du kan finne langs veien. Sammen med utsikten over karrige fjell, vakre, hvite strender og det majestetiske Atlanterhavet er dette en tur du sent vil glemme.

The Wicklow Way

Skal du til Dublin? Wicklow Way går gjennom Wicklow-fjellene helt opp til Dublins forsteder, og er den perfekte muligheten til å få en smak av Irlands vakre natur. Wicklow er kjent som Irlands Hage, og er en imponerende rute med frodige daler og spektakulære fjell.

Antrim Hills-ruten

Antrims kystlinje vil fascinere deg og kan by på severdigheter som Giant’s Causeway, en enorm sjøfuglkoloni på Rathlin Island og ruinene av Dunluce slott. Ruten går gjennom Glens of Antrim, over sletter og myr; fra den historiske landsbyen Glenarm til den ensomme vulkanske formasjonen på Slemish-fjellet.

The Beara Way

Dette er en av de mer avslappende fotturene i Irland og den strekker seg over 19 mil med lave åser, gamle sumpveier og forlatte kobbergruver. Turen går også delvis gjennom en dramatisk, karrig kystlinje og er den perfekte destinasjonen for en vandreferie.

The Western Way

The Western Way er et vilt og vidunderlig sted, med noe av den vakreste naturen Irland har å by på. Grå kvartstopper skimrer over sumper og små innsjøer – dette er det dramatiske landskapet som inspirerte forfattere som Oscar Wilde og WB Yeats.

Glen of Aherlow-ruten

Denne ruten ligger gjemt bort mellom Galtee-fjellene og Slievenamuck Hills i Irlands midlands-region og kan by på alt fra rusleturer langs grønne elvebredder til vandring i fjellene. Utsikten er fantastisk: tjern, skogkledte åser, fjellbekker og åpen myr.

Mer om vandring og turruter i Irland her

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.