Hjem DestinasjonerEuropa Alle kjenner Øtztal og Sølden

Alle kjenner Øtztal og Sølden

av Reiseliv
Sølden Ötztal Vinterferie 0901 Hoved

Øtztal og Sølden, velkjente vintersportsnavn i de østerrikske alpene. Her går det på høyoktan hele vinteren igjennom!

Selve Øtztal-dalen er 67 kilometer lang, og her ligger to kjente reisemål for skiglade nordmenn, nemlig Sölden og Obergurgl-Hochgurgl. Øtztal blir kalt høydepunktet i Tirol, både for sine kvaliteter og mange fjelltopper som rager langt over 3000 meter over havet.

Sølden går på høyoktan vinteren igjennom, blant annet som vert for World Cup i Alpint, mens motto for Obergurgl-Hochgurgl er ”Skiområde med topp kvalitet i Alpene”: Og dette lever disse to virkelig opp til.

Høyt oppe i Alpene, med skiløyper og utforkjøringer som ligger på mellom 1800 og 3000 meter er dette selve inntrykket av et postkortmotiv fra Tirol med 21 hvite fjelltopper som reiser seg mot himmelen. Helt på toppen av Wurmkogl i Hochgurgl ligger ”Top Mountain Star”, en futuristisk liten bygning – 3080 meter over havet – med en fantastisk utsikt over alpelandskapet. ”Top Mountain Star” er en bar. Dette er av verdensklasse!

Sölden er kjent for flere ting, først og fremst som et fantastisk reisemål for skientusiaster som liker fart, bratte utforkjøringer, ”After ski” og høyt tempo. Sølden er ansett som en av de fremste skiområder i Østerrike.

Her går det 34 skitrekk, heiser og fjellbaner oppover fjellsidene, i et nettverk som gjør at du kan velge og vrake i 146 kilometer nedfarter.

En av de mange spektakulære opplevelsene i Øtztal er å ta heisene opp til ”BIG 3”, det vil si fjelltoppene Gaislachkogl (3058), Tiefenbachkogl (3309) og Schwarze Schneid (3370).

Dette er det eneste stedet i Østerrike hvor det går hele tre heiser opp til fjelltopper på over 3000 meter. På hver av de høye fjelltoppene er det bygget en utsiktsplattform.

For å komme opp til plattformen på Schwarze Schneid må du gå 120 meter, litt ekstra anstrengelser i 3000 meters høyde. Plattformen på Tiefenbachkogel har en smal utstikker som går 25 meter ut over fjelldypet og som kun henger i to stålvaiere! Heftig!

Etter lange dager i skibakkene og løypene, fortsetter livet i Sölden med ”After ski”, fra klokken 16.00. Da blir det liv i telter og på barer, og ikke minst ungdommen synes disse timene etter tempoet i bakkene gir rikelig anledning til å slappe av og synge ut sammen – bokstavelig talt.

Den helt store livsnytelsen blir kombinasjonen mellom en lang skidag og noen timer i Aqua Dome i Längenfeld. Her er det utendørsbad, varme bad, sauna og spa, og etter en lang dag med slitne muskler kan det være godt å føle eksklusiv velvære. Og i tillegg få strukket ut og kanskje få svetten ut av kroppen i treningssentret, før en god middag. Aqua Dome er også et 4-stjermers hotell.

Les mer på

www.oetztal.com

Les også

Østerrikes 5 eksklusive reisemål

Du vil sikkert like disse artiklene også