Hjem DestinasjonerAsia Legendarisk reise med privattog

Legendarisk reise med privattog

av Per Henriksen
Escape Transsibiriske Hoved 1.jpg

En reise på den transsibirske jernbanen med privattog er en fantasisk reise gjennom mangfoldig landskap, historie og kulturer, sier Tove Voss i Escape Travel.

Hun forteller at nå kan man gjøre en eksklusiv reise med privattog på den jernbanestrekningen som Russland ønsket seg på slutten av 1800-tallet. Landet så behov for tilgang til Stillehavet og en havn i den nyetablerte byen Vladivostok lengst øst. I 1880 hadde byen vokst kraftig og behovet for transport herfra til Moskva var starten på den transsibirske jernbanen. Deretter ble byggingen startet i 1891, og i 1916 var Vladivostok og Moskva forbundet med en jernbane på hele 9 289 kilometer.

Fortsatt går det store mengder gods her, men den transsibirske jernbanen er blitt et ikon for turister som vil oppleve noe helt spesielt.

-Dette er både eventyr og romantikk, sier Tove Voss og forteller at Escape tilbyr turister å reise fra Moskva, via Kasan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Bajkalsjøen, Ulan Bator, til Beijing, eller den motsatte veien, en reise som tar totalt 14 dager inkludert hotellovernattinger.

Tidligere var reisen kun forbeholdt noen få, men Russland har idag sett potensialet med denne jernbanen, og har lagt forholdene langt bedre til rette for turister.

Det er flere valgmuligheter for komfort når man skal velge en slik ferie. Men uansett hva man velger, så opplever man livet slik det er gjennom Russland, Mongolia og Kina.

Den ene turen som Escape har heter The Golden Tsar -Trans-Siberian Express, med flere avreisedatoer for grupper I løpet av året. Prisen ligger på fra 34 000.- og inkluderer helpensjon, mer enn 20 utflukter, overnatting I Moskva, Irkutsk, Ulan Bator/Mongolia og Beijing.

Tove Voss forteller at Escape også har en eksklusiv tur med Golden Eagle Trans-Siberian Express (GW Travel). Dette er det mest lukseriøse toget som går i Russland. Tolv vogner med kupeer på 5 og 7 m2, alle med privat bad med dusj og toalett, aircondition, minibar og safe. Prisen for denne turen er noe over 90.000.- kroner.

– Både The Golden Tsar Trans-Siberian Express fra Moskva til Beijing og The Golden Eagle Trans-Siberian Express fra Moskva til Vladivostok er med privattog og må ikke forveksles med den ordinære transsibirske jernbanen, understreker hun.

– Vi ønsker å tilby ditt livs drømmereise og oppleve Russland, Mongolia og Kina. Vi arrangerer både grupper med norsk reiseleder og bistår alle som ønsker å reise på egenhånd, avslutter Tove Voss.

– Dette er en eventyrlig reise. Den legendariske transsibirske jernbanen er en av de siste virkelig store reiseopplevelser i vår tid, sier hun.

Store deler av ruten går gjennom det sibirske landskap med mil på mil med skogsområder og en eller annen innsjø, en reise gjennom mye flatt land med svært spredt bosetting. Russland er også et land med mange tidssoner og man stiller klokken flere ganger i løpet av turen. Langs toglinjen ligger også verdens dypeste innsjø, Bajkalsjøen.

1777 kilometer fra Moskva passerer man grensen mellom Europa og Asia. Det er ulike ritualer å markere den begivenheten, hvor noen spretter champagne for å markere en av turens største høydepunkter, mens andre skåler i vodka.

Den transsibirske jernbanen er en fascinerende og myteomspunnet togtur, og er en opplevelse mange drømmer om, og som etter hvert stadig flere realiserer. For fullt utbytte av turen bør en kjøpe i en god guidehåndbok som gir en innsiktsfull og rikholdig forklaring på alle severdighetene langs ruten.

Les mer på

Escape Travel

Du vil sikkert like disse artiklene også