Hjem DestinasjonerEuropaEstland Magisk opera og ballett i Tallinn

Magisk opera og ballett i Tallinn

av Reiseliv
Estland Birgittafestivalen Tallin 2011-07-21 Hoved

I
Birgitta Festival of the Tallinn Philharmonic Society (13.-21. august), kombineres den rustikke sjarmen til et middelalderkloster i Tallinn med det siste fra moderne musikalsk teater.

Birgitta Festival, som inkluderer klassisk opera og dans, i tillegg til andre sjangere innen scenemusikk.

Hvert år tilbyr festivalen noe unikt, som ikke kan gjenskapes andre steder, og kun ses og høres ved Pirita. I 2011 vil festivalen ha operaer av Bizet og Dvořák, fremført av Helikon Opera Theatre fra Moskva, og et humoristisk show som tar en titt på vår planets musikk gjennom øynene til en fremmed sivilisasjon. Dette arrangementet vil inkludere en à la carte-middag på sommerterrassen, og en mulighet til å utforske vinkjelleren og andre krinkelkroker i klosteret. Festivalens kulturelle direktør er en av Estlands mest anerkjente dirigenter, en internasjonal superstjerne innen klassisk musikk, maestro Eri Klas.

Se flere bilder fra klosteret her og fra tidligere festivaler her.

Birgitta Festival 2011 finner sted fra 13.-21. august. Åpningen til den ni dager lange festivalen blir ved Verdis
Atilla, hvor Pärnu International Opera Music Festival PromFest, Kaunas State Musical Theatre og Pärnu Theatre Endla deltar. Musikalsk leder og dirigent for Atilla er Erki Pehk, som vant Theatre of Estonia Music Productions Award 2010 for sin regi av PromFest og for sin siste operaproduksjon, Jules Massenets opera
Thais.

Dagen etter, 14. august, vil gjestene kunne overvære kanadiske indianers hellige seremonier. 15.-16. august er ballettkvelder med den anerkjente Nasjonalballetten fra Moskva, som spiller
Chopiniana/Romeo og Julie den 15. og
La Bayadère den 16. august. Utover i festivalen kommer også Helikon til å fremføre Antonin Dvořáks
Rusalka, som er basert på H. C. Andersens
Den lille havfruen, og ikke minst Bizets
Carmen. Som avslutning blir det Voca People of the Intergalactic Vocal Theatre.

Historien til den hellige Birgittas kloster i Tallinn – Pirita-klosteret – dateres tilbake til 1400-tallet. Ideen om å opprette et kloster i Tallinn, hovedstaden i Estland, ble unnfanget av noen kjøpmenn i Tallinn. Pirita-klosteret har vært virksomt i 150 år, og var en gang det største nonneklosteret i gamle Livland. Fasaden til kirken har fortsatt en monumental trekantet gavl som stiger opp over ruinene, til en høyde på omtrent 35 meter – og har vært av stor betydning for områdets arkitekturhistorie.

Siden hovedaktiviteten til Birgitta-nonnene var å be, som stort sett var ensbetydende med sang, kan søstrene ved Pirita sies å være det første store kvinnekoret i Estland. Deres sanger ble fremført sju ganger daglig i en av områdets største konserthus. Pirita-klosteret var også en velkjent destinasjon for internasjonale pilgrimer.

Mer informasjon om festivalen og billetter: http://www.birgitta.ee/

Mer informasjon om Pirita-klosteret: http://www.piritaklooster.ee/eng_index.html

Delta: http://www.tallinncalling.com/culture-calendar.html?id=217

For mer informasjon om Estland: www.visitestonia.com

Du vil sikkert like disse artiklene også