Home DestinasjonerEuropaPolen Europas beste strender – vel verd et høstbesøk

Europas beste strender – vel verd et høstbesøk

by Reiseliv
Europas beste strender

Europas beste strender denne høsten er vel verd et besøk til fots eller på sykkel. En av disse beste strendene ligger i Polen. 

Halvøya Hel i Pommern-regionen i Nord-Polen har strender som nylig ble kåret til en av de beste i Europa.

European Best Destinations har satt opp en listet over Europas ti beste strender. En av disse er Hel i Pommern. En av årsakene til dette er nydelige tur- og sykkelstier. Alt perfekt for en høsthelg ved Østersjøens forfriskende sjøluft.    

Hel er en smal 35 kilometer lange landstripen som ligger ved siden av Puckbukten og Gdanskbukten.

På den ene siden har du havet, og på den andre er Puckbukten. Hel består utelukkende av sand. Bredden på halvøya varierer fra 100 meter på det smaleste punktet til over tre kilometer på det bredeste.

Hver sommer tiltrekker denne badeperlen i Østersjøen turister fra både innenland og utenland. Velger du å dra dit om høsten, så kan du nyte den totale stillheten. Du kan la deg fascinere av havets og årstidenes forandringer gjennom lange spaserturer eller på sykkel.

Velg gjerne den stille høsten

Hel, en liten fiskerlandsby, kan du starte sykkelturen som fører deg langs hele halvøya. Denne sykkelstien fortsetter til kystbyen Wladyslawowo. Og ønsker du det, kan du tråkke videre til det som kalles Tri-City-regionen, eller velge de hvite strendene i Karwia.

Er du en erfaren syklist er det også gode mulighet for de lange dagsturene. Da velger du å ta turen rundt Hel-halvøya eller nordover til Kashuby-regionen.

Flere sykkelutleiefirmaer finner du i området, inkludert: Ottobike   som du finner i Hel, BikeBrothers   i Jastarnia eller eBike   Jurata.

lbakover – en 700 år gammel fiskerlandsby

En liten fiskelandsby heter også Hel. Historien om denne landsbyen strekker seg 700 år lbakover i tid. Her finner du flere hoteller og restauranter.

Det eldste landemerket er en postevangelisk gotisk kirke. Denne ligger pittoresk til nær havnen og promenaden. Kirken er nå et fiskemuseum og filial av National Maritime Museum i Gdansk.

Er du lysten på å lese mer om alt dette, så finner du mye på nettsiden Pomerskeie.

Denne artikkelen er kun et lite hint om de mange mulighetene du kan velge blant i dette området. Du finner mye mer på European Best Destinations Hele listen over de beste strendene i Europa i 2022 finner duher

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.