Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Storbyferie er fortsatt populært

Storbyferie er fortsatt populært

by Per Henriksen

Storbyferie: Nordiske hovedsteder holder fortsatt koken som nordmenns reisemål, med København på fjerdeplass og Stockholm på syvendeplass blant 20 storbyer i hele verden. Med hele tre destinasjoner på topp 20-listen over nordmenns utenlandske favorittdestinasjoner i første halvår av 2015, har Polen virkelig fått plass i norske reisendes hjerter. London og New York ligger fortsatt på toppen, mens mot øst lokker Thailands hovedstad Bangkok, stadig flere soltørste nordmenn, og har på årets liste klatret hele fire plasser til 16. plass.

Hvert halvår publiserer hotellsøkesiden Hotels.com sin Hotel Price Index (HPI), en av bransjens mest omfattende rapporter innen hotellprisutvikling. I tillegg samler HPI en oversikt over de mest populære destinasjonene basert på faktiske bookinger fra norske reisende ved overnattingsteder over hele verden, nordmenn på storbyferie.

Perfekt for helgeturer
Rapporten for årets første seks måneder er nå klar, og spesielt Polen har steget på popularitetsskalaen. Mens toppen for storbyferie domineres av evige klassikere som London (1), New York (2) og Barcelona (3), er for første gang hele tre polske ferieperler – Gdansk, Krakow og Warszawa – med på topp 20-listen.

– Vi ser at nordmenn for alvor har fått opp øyne for Polen som feriedestinasjon også når det gjelder storbyferie. Faktisk har vakre Gdansk på sjetteplass klatret forbi storfavorittene som Paris (8. plass) og Roma (11. plass). Samtidig er det ikke vanskelig å se hvorfor Polen har blitt såpass populær – med en rik kulturarv og vakker middelalderarkitektur, gode spa- og shoppingmuligheter, og generelt hyggelig prisnivå ligger alt til rette for en hyggelig helgetur for reiseglade nordmenn, påpeker Carolina Annand fra Hotels.com.

Stadig mer populær Øst-Europa
Øst-Europa generelt var i vinden i løpet av første halvår – hele seks destinasjoner på topp 20-listen over storbyferie ligger i denne delen av Europa. Det er ikke unaturlig å anta at en svakere norsk krone har fått flere nordmenn til å satse på mer lommebokvennlige destinasjoner.

– Den høye dollarkursen kan være grunnen til at både Las Vegas og San Fransisco har falt ut fra listen. Istedenfor har den polske hovedstaden Warszawa kommet inn på 18. plass og ungarske Budapest på 19. plass. Mens latviske Riga har klatret én plass fra 16. til 15., har polske Krakow på 13. plass og tsjekkiske Praha på 14. plass beholdt plasseringene fra i fjor, utdyper Annand.

Tabell. De mest populære destinasjonene for norske reisende i første halvår av 2015 versus første halvår av 2014.

Januar–juni 2015 Januar–juni 2014
Plass By Land Plass By Land
1 London Storbritannia 1 London Storbritannia
2 New York USA 2 New York USA
3 Barcelona Spania 3 Barcelona Spania
4 København Danmark 4 København Danmark
5 Berlin Tyskland 5 Berlin Tyskland
6 Gdansk Polen 6 Paris Frankrike
7 Stockholm Sverige 7 Stockholm Sverige
8 Paris Frankrike 8 Rome Italia
9 Gøteborg Sverige 9 Gdansk Polen
10 Amsterdam Nederland 10 Amsterdam Nederland
11 Roma Italia 11 Gøteborg Sverige
12 Mallorca Spania 12 Mallorca Spania
13 Krakow Polen 13 Krakow Polen
14 Praha Tsjekkia 14 Praha Tsjekkia
15 Riga Latvia 15 Las Vegas USA
16 Bangkok Thailand 16 Riga Latvia
17 Gran Canaria Spania 17 Nice Frankrike
18 Warszawa Polen 18 San Francisco USA
19 Budapest Ungarn 19 Dublin Irland
20 Nice Frankrike 20 Bangkok Thailand

Les også bli reisefotograf og reisejournalist

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.