Hjem DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Zakopane – med 7 km skibakke ned Tartrafjellene

Zakopane – med 7 km skibakke ned Tartrafjellene

av Reiseliv
zakopne

Zakopane, omgitt av de fantastiske Tatrafjellene med tilhørende høyfjellsatmosfære, blir ofte kalt Polens Chamonix. Det er det verdt å reise tusenvis av kilometer for å se de majestetiske fjelltoppene i granitt som tårner over byen.

zakopane

Utsikt over Tatrafjellene med utgangspunkt i Zakopane. Foto: Wikimedia Commons.

Midt i vintersesongen for all verdens skisport kan det være godt å komme opp av sofaen og ut i frisk luft også. Kanskje oppleve berømte vintersportssteder. Zakopane er herved foreslått.

I hjertet av dette vakre landskapet finner du gamle trebygninger og rike lokale tradisjoner som dyrkes og ivaretas av goralene, en folkegruppe som har bodd i fjellene i hundrevis av år.

Zakopane er også vintersportssted nummer én, med aktiviteter for alle: Arrangerte skiturer, frikjøring, skøytegåing, langrenn, hestesledeturer, snøscooterkjøring, hundekjøring, aketurer og mye mer.

Zakopane også for snøbrettkjørere

zakopane

I Zakopane er det utarbeidet spesialløyper for hurdling og andre triks.

Den lengste skibakken i Tatrafjellene er over 7 km lang og går fra fjellet Kasprowy, som står høyt i kurs blant polske skiløpere, ned til Gąsienicowa Meadow.

Skiløypene fra Nosal og Gubalowka er også svært populære, med det åpne partiet Szymoszkowa Clearing som favoritten blant snøbrettkjørere.

I Witow og Bialka Tatrzanska, nær Zakopane, er snøbrettkjørerne heller ikke glemt. Der er det utarbeidet spesialløyper for hurdling og andre triks.

Når du ankommer Zakopane, er det mest praktisk å oppsøke en profesjonell turoperatør som tilbyr tjenester på flere språk. Da er det mye enklere å bestille tidspunkt for aktiviteter og avtale privattimer for skiopplæring.

En av turoperatørene som kan organisere oppholdet ditt i denne byen, er Tatra Heroes. www.tatraheroes.com, De tilbyr et skreddersydd opphold i Zakopane, tilpasset kundens behov og ønsker. Grunnleggerne er ekteparet Iga og Andrzej Moskal, som selv har reist mye rundt i verden og samlet erfaringer og derfor vet hvordan de skal organisere de beste feriene.

Liker du artikkelen om ferie og skisport i Polen, så gi oss like på Facebook


Sjekk og bestill hotell i Zakopane her – over 2000 å velge mellom

Reiseliv anbefaler: Sentralt i byen ligger Bambi Zakopane, bare en kort kjøretur unna Kasprowy Wierch Mountain, og de tilbyr parkering på området. Hotellet har 15 tradisjonelle leiligheter, også leiligheter tilrettelagt for familier. Overnattingsstedet byr blant annet på en restaurant, som serverer mat i trivelige omgivelser. Lunsjpakker er tilgjengelig for de som skal på utflukt. De som ønsker å spise ute kan velge mellom et bredt spekter restauranter like ved. Gjester kan besøke Kościelisko og Bukowina Tatrzańska, som ligger bare en kort tur unna med bil.

zakopane

Sjarmerende Bambi Zakopane – sjekk det!

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Gastein med wellness og annen herlighet i Alpene

 

Du vil sikkert like disse artiklene også