Lar du deg lett forføre av gammel arkitektur og middelalderstemning, bør du vende nesen en halvannen time nord for Madrid i Spania, der middelalderbyen Avila ligger.

Mens de fleste turister reiser til Spania for å nyte solkysten, oppdager stadig flere at Spania har et stort og spennende innland som er mindre turistifisert, det ekte Spania som oser av historie.

Avila har en av de storslåtte festninger i sentrale Spania, en 2500 meter lang bymur med 90 tårn som beskyttet byen mot fiendenes angrep i middelalderen. Bymuren ble bygd på 1200-tallet og til tross sin høye alder er den godt bevart. Her er det brostein hele veien og ni utsiktstårn så legg igjen stiletthelene på hotellet!

Byens katedral regnes som Spanias eldste, og byggingen startet allerede i år 1190, men ble ikke helt ferdigbygd før på 1400-tallet. Den skiller seg fra landets andre katedraler utseendetmessig, siden den ble bygget fast i bymuren.

I den gamle bydelen finner du også flere romerske kirker, gotiske palasser og en befestet domkirke.

Bymuren i Avila med sine tykke vegger er et massivt skue med katedralen som er festet til muren. Foto: Yvette-Marie Solem

Les også:

Reis på Yogaferie til Mallorca

Rett ut på en solseng på voksenhotell i Mallorca

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.