Serbia: Lommebokvennlig skiferie

by Yvette-Marie Solem

Serbia: Lonely Planet anbefaler Serbia som et reisemål som bør oppleves i 2015. Reiseforlaget skriver blant annet: ”Dette utrolige prisvennlige land er en av Europas best bevarte hemmeligheter. Beograd blir sammenlignet med Berlin og Ibizia. Serbias fantastiske skiområder, sparesorts og riverrafting på Drina-floden lokker adrenalinjunkier fra hele Europa.”

Les Lonely Planets anbefaling av Serbia her.

Serbias hemmelige skiperle
Det er den sjeldne kombinasjonen av pulversnø, skifasiliteter av høy kvalitet med rimelige priser, som gjør det serbiske skiområde Kopaonik til et attraktivt alternativ. Skianlegget er også et billig alternativ til de mer kostbare skianleggene i Alpene.

Det er nok de færreste som har sett på Serbia som en skidestinasjon. Men Serbias største fjell Kopaonik, som har vært nasjonalpark helt siden 1981, byr på mye for skiløpere som vil prøve seg på noe nytt. I Kopaonik finnes det velutviklede skifasiliteter, og et innbydende resort med hoteller, butikker og barer.

Ski for alle
Kopaonik er et livlig område for skiferie, der snøen ligger fra november og helt ut til mai. Resortet byr på begynnerløyper til skiskole for de minste, men byr også på mye for de mer rutinerte skiløperne. Skiheisene har en kapasitet på hele på 32  000 skifrelste i timen.

Balkans største Snow Park ligger også i Kopaonik.  Her kan både snowboardere og freestylere på alle nivåer boltre seg. Kopaonik ligger 4 timer med buss fra Beograd. Det kjøres busser mellom disse to byene flere ganger daglig. Se busstider her.

Kopaonik har et stort utvalg av hoteller, hytter, villaer og leiligheter. De fleste ligger rundt skiresortet, både for de som reiser på budsjett, samt for de som vil boltre seg i billig luksus. Book i god tid for årets skiferie. Pågangen er stor i høysesongen som er fra desember til mars.

Les også: Wroclaw – jakten på byens gnomer

Les også: Beograd – Serbias livlige hovedstad!

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.