Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Sveits: Rå skikjøring med touch av James Bond!

Sveits: Rå skikjøring med touch av James Bond!

by Yvette-Marie Solem

Sveits: Har du en drøm om å reise til de sveitsiske alper? Oppleve fantastisk skikjøring i James Bond’s verden, nyte en flott lunch i avslappende omgivelser omkranset av hvitkledde fjelltopper? Turen gikk til Mürren-Schilthorn i Sveits!

Turen til Mürren-Schilthorn i Sveits var en innholdsrik reise med flere togbytter på veien før vi kom frem. Den siste sjarmøretappen var med det lokale fjelltoget. Alene på en fjellhylle 800 meter over dalen under, og ved foten av det høye fjellet Schilthorn lå Mürren. Naturen og fjellene var mektig!

Med en tung og stor koffert slepende etter meg i slush og stekende sol, ble jeg fort kjent med Mürren. Her var det ingen bil jeg kunne sende kofferten med! Den lille landsbyen er nemlig bilfri.

Hadde jeg lest reiseruten godt nok, hadde jeg sluppet den ekstra omveien, men uansett ble det en minnesrik tur gjennom Mürren’s sjarmerende gater.

Det var godt å komme fram til Hotel Alpenruh. Omgivelsene var veldig hyggelige og utsikten fra fra terrassen på rommet var spektakulær. Hotel Alpenruh var et sjarmerende lite hotell i chalet-stil. Hotellet lå rett i nærheten av Schilthornbahn taubane.

De ansatte var veldig imøtekommende og hjelpsomme. Maten og servicen var førsteklasses. Mürren- Schilthorns skianlegg i Sveits er kjent for å holde høy kvalitet, og tilbyr løyper for alle nivåer.
Jeg var spent på skikjøringen vi skulle foreta oss de neste dagene.

Jeg er absolutt ikke proff, men jeg har tidligere kjørt mye på ski og besøkt flere andre skisteder i Europa. I forrykende vintervær sammen med en gruppe asiatere uten skiklær ble det en luftig gondoltur opp til toppen, nesten 3000 meter over havet. Var alle på vei opp for å stå på ski uten skiutstyr? Nei!

Mürren-Schilthorn er også stedet for ihuga James Bond Fans. I 1969 ble nemlig James Bond filmen «On Her Majesty`s Secret Service» filmet på fjellet Schilthorn. Toppstasjonen Piz Gloria har blitt en populær attraksjon for turister fra hele verden.

Her besøker turister det kjente James Bond museet, hvor de ser på filmklipp, bilder og ikke minst utsikten. I tillegg til James Bond museet er Piz Gloria en roterende panoramarestaurant og et yndet sted for turistene.

Og roterende var det absolutt, selv uten champagne og i tynn luft. Piz Gloria utsiktspunkt var noe helt for seg selv, I alle retninger så jeg spektakulære topper. Deriblant Titlis og Jungfrau. Utsikten var magisk! Det var også Thrill Walken på Birg. Jeg fant fort ut at dette ikke var stedet å klatre med slalomstøvler.

Til syvende og sist er det skikjøringen man kommer til Mürren-Schilthorn for. Fantastiske nypreparerte skiløyper ligger og venter på deg. Med utfordrende løyper i full snøstorm ble det et solid hopp med etterfølgende knall og fall. Til og med stupbratte Inferno ble kjørt! Mürren-Schilthorn er et  skisted for alle.

Her finner du alle vanskelighets grader og nok av muligheter for frikjøring. Reiseperler opplevde flotte dager i Mürren- Schilthorn. Dette er et reisemål for de som ønsker fantastiske naturopplevelser med og uten ski.

Her finner du en avslappende atmosphære og det gode liv. Og ikke minst fantastisk skikjøring med touch av James Bond!

Tekst og foto: Reiseperler.com

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.