Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Vrimler av «chaleter» i åssidene i Sveits

Vrimler av «chaleter» i åssidene i Sveits

by Mona Haugen-Kind
vrimler

Det vrimler av overnattingsmuligheter i Sveits, fra hostell og fellesrom, til leiligheter, luksuriøse «chaleter» i åssidene og luksushoteller med priser som kan slå pusten ut av en.

Det familiedrevne 4* hotellet i den lille byen Grindelwald skiller seg ut, her får man både den varme familievelkomsten man forventer hos et B&B, men luksusen en forventer fra hoteller med en langt høyere rompris…

Grunnsteinen til Hotel Belvedere Grindelwald ble lagt i 1904 av Johann Hauser-Marti, han hadde reist gjennom den da øde dalen Grindelwald, med den fantastiske utsikten over Eiger og blitt forelsket. Navnet Belvedere betyr sågar «nydelig utsikt»!

vrimler

For en utsikt over de høye fjell og dype daler i Alpene.

Han fant seg en kone, Rosa, og hotellet åpent i 1907! Han var velsignet med en stor søskenflokk og alle 5 søstre og 1 bror hjalp til med hotelldriften, etter hvert fikk han 6 barn – som også ble en del av hotellets drift.

Under første og andre verdenskrig ble hotellet brukt av militæret som hospital, og planene om å utvide ble satt på vent.

Da sønnen Fritz tok over på 50-tallet begynte det å bli sving på sakene igjen, også nå med hjelp av hele storfamilien inkludert familien til sin kone Elsi.

På 60-tallet begynte renovasjoner og påbygging, dette fortsetter utover 70- og 80-tallet, samtidig med at Fritz`s 2 barn går på hotellskole. Sønnen Urs-B. Hauser tar over i 1986 sammen med kona Sylvia, og de driver i dag hotellet sammen med barna Philip-Urs og Carole-Sylvie. Philip har utdanning innen forretningsadministrasjon og har faktisk hatt ett semester i Norge, noe han demonstrerer med hakkete norsk og glimt i øyet når han tar i mot undertegnede i resepsjonen. Han og kona er den neste generasjonen som skal ta over hotellet.

vrimler

Kveldsstemning i Alpene.

På Belvedere ser man nemlig hele familien i sving, Philip i resepsjonen, faren Urs-B håndterer kjøttet når det er Tartaraften i restauranten og kona heller prosecco når de har «møt familien» sammenkomst på lørdags ettermiddag.

Selv om fasilitetene er luksuriøse så er det hele tiden en familiær stemning på en helt unik måte, de inviterer til gratis kanapeer og vin på utvalgte lørdager for alle gjestene og de er hele tiden tilstedeværende på en behagelig måte.

De har alt fra standardrom til suiter med fantastisk utsikt over fjellene, alle utstyrt med WIFI, sittegruppe, flotte bad, kaffefasiliteter, minibar og selvfølgelig behagelige badekåper du kan rusle til SPA`et med.

SPA-området er behagelig og innbydende og kan by på innendørs og utendørs basseng, boblebad, sauna, varmegalleri samt opplevelsesdusj!
Man kan også bestille seg massasjebehandling.

Restauranten på hotellet har utsikt mot de imponerende fjellene, og både mat- og drikkeutvalget er like storslått.

vrimler

I hotellbaren jobber en kar ved navn Hermindo, og selv om ingen reklamerer med det er han en absolutt fantastisk bartender. Han elsker at folk bestiller cocktails, og lager gjerne en basert på råvarer du liker. Her produseres cocktails med imponerende risting, helling og flairing!

Vinlisten er veldig bra og man kan få flotte viner både på glass og på flaske.


Tartarkvelden som arrangeres på fredager er av høy kvalitet, og det er far i huset selv som kommer å lager den ved bordet! Resten av menyen består av lokale spesialiteter av gode råvarer.

Frokosten er også til å skryte av, her bugner bordene over av alt en måtte ønske seg. Så får man en god start på dagen til å stå på ski, sykle, gå på fjelltur eller hvilken aktivitet man enn vil gjøre i flotte Grindelwald!

 

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om feriebilder, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Europa og bestille direkte her på Reiseliv

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.