Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Yoga og spanskkurs i Spania et godt reisetips

Yoga og spanskkurs i Spania et godt reisetips

by Per Henriksen

Bibbi og Sigrid – Be See – Yoga og Spanskskole i Spania. To norske spreke jenter tar deg med inn i yogaens verden. Spanskundervisning er en del av det du får med på reisen. Joda, reiser arrangerer de også. Unikt konsept, kaller de det. Og rett skal være rett, det er sjelden å finne kombinasjon av yogaundervisning, språkkurs og reiser. Da nærmer vi oss kjerneordet: Spennende!

Det er i Valencia det skjer, der hvor de milde vindene fra Middelhavet kommer inn fra øst. Du får praktisere yoga, ledet av ekspertene på området – Bibbi og Sigrid. Du får lært spansk fra grunnen av, eller frisket opp gamle kunnskaper, i landet der spansk er naturgitt. Hver dag kan du snakke spansk, stotre frem nylærte ord eller kjenne at den gamle flyten fra tidligere studier kommer på plass. Spansken skal brukes; på restauranter, på gaten når du treffer folk, sludre i vei på stranden, gå i dybden på museumsbesøk og prate og prate hvor hen du beveger deg.

Fleksibilitet, mener Bibbi og Sigrid, er viktig. De vil ikke styre deg, kontrollere deg, men gi deg frihet til å være med på enten alt de tilbyr eller deler av det, ut fra hva som passer deg. Men; det at de har en så stor bredde i aktiviteter, så blir det samlede tilbudet en fin helhet, og nok til å fylle dagene oppholdet inneholder.

Høsten i fjor – 2016 – var 12 stykker samlet i Valencia for første gang, fra 14 år og opp i 70-årene. En positiv gruppe som hadde en fantastisk uke sammen. Dagene startet med en deilig frokostbuffe på hotellet. Frokosten var en gyllen anledning til å øve på spanske ord og uttrykk. Etter frokost spaserte man sammen til Rio Turia-parken, knappe 10 minutter unna. Der startet dagens undervisning med drøyt to timers praktisk spanskundervisning utendørs. De drillet på uttale, øvde på grammatikk og førte samtaler.

Når lepper, smil og stemmebånd var litt slitne av konsentrert spanskundervisning tok man fatt på ulike severdigheter i Valencia, slike som kunne være av interesse å besøke for deltagerne, blant annet Ciudad de Artes y Ciencias, gamlebyen og katedralen, stranden, shopping, markedet, guiding i gatene, spaserturer osv.

Men her kom også alvoret inn, det man hadde lært av ord og uttale tidligere på dagen skulle nå praktiseres, og var en naturlig del av opplevelsene og lærdommen.

Da kvelden kom bar det igjen i vei til Rio Turia-parken, for dem som ville være med på dagens 90 minutters yoga, en passende dose avspenning etter en begivenhetsrik og lærerik dag.

Denne første turen til Valencia høsten 2016 ble fullbooket. Flere av de samme deltagere har allerede meldt sin interesse for å være med på en ny tur til Valencia fra fredag 29. september til fredag 6. oktober 2017. Bibbi og Sigrid føler seg trygge på at det er et helhetlig tilbud, der deltagerne både får fysisk aktivitet og avspenning, læring og trening i kommunikasjon og nye opplevelser, er det som appellerer til mange. 

Det blir undervisning i spansk og yoga hver dag. Både spanskundervisningen og yogatimene foregår ute i Rio Turia-parken. Her drar de full nytte av det deilige middelhavsklimaet. Sightseeing blir det også. Valencia har mye å by på både av historiske og moderne severdigheter, samt flotte strender.

Og som nevnt – et deilig middelhavsklima.

Men er deltakerne virkelig fornøyde?

Yoga hver dag.

«Super uke i vakre Valencia med proffe og dyktige instruktørene Sigrid og Bibbi. Spanskundervisning to timer og yoga hver dag. Deilig hotell med innholdsrik frokost! I tillegg er Valencia en utrolig vakker by med masse å se og oppleve. Billig med taxi og mange gode restauranter  Anbefales på det varmeste», skriver en i gjesteboka.

” Valencia: Herlig tur med mange muligheter. En vakker by med noe for alle, unge som gamle. Du hadde gamlebyen med historie, nye delen med shoppingmuligheter, City of arts and Sciences med akvarium, museum og spennende arkitektur, fantastiske strender, varme imøtekommende mennesker du kunne øve dine nyervervede spanskkunnskaper på. City-syklene var et must og var enkle å benytte. Da kom du deg raskt rundt i byen, samtidig som du tok inn alle inntrykk av lukter, lyder og synsinntrykk. Det var inspirerende og dyktige kursledere, som var tilgjengelige 24/7 virket det som. De var flinke til å gjøre tilpasninger underveis, hvis du hadde spesielle behov/ønsker. Spansk-kurset foregikk i den vakre parken, hvor yoga på ettermiddagen også var en mulighet. Skal jeg fremheve noe spesielt, må det være friheten til å velge, og selv om man gikk glipp av noe, ble det tilpasset deg”, skriver en annen av fjorårets deltakere.

Så tror vi på dem, at Bibbi og Sigrid har funnet et unikt konsept i Spania.

Facebook-kontakt med Bibbi og Sigrid

Lærerne og initiativtakerne Bibbi (t.h) og Sigrid.

Bibbi og Sigrid gjør også yogaøvelser to og to sammen. Her i yogastillingen «Treet».

Bibbi utenfor Ciudad de Artes y Ciencias i Valencia. Det ble arrangert utflukt med deltagerne hit med en liten presentasjon om arkitekten Santiago Calatrava og museet før deltagerne gikk rundt på egenhånd.

Bibbi og Sigrid gjør også yogaøvelser to og to sammen. Her i yogastillingen «Treet».

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Spansk fest og glede – Ekte Fiesta

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.