Hjem DestinasjonerEuropa St. Hansaften under andre himmelstrøk

St. Hansaften under andre himmelstrøk

av Reiseliv
GB Legacy Rose Crown Hotel 0806 Hoved

Mytiske, mystiske og magiske St. Hansaften kan oppleves mange steder i verden. Hotels.com har laget en liste over noen slike eksotiske reisemål.

Sankthans. Midtsommer. Jonsok. Kjært barn har mange navn. Svenskene feirer St. Hans som om det skulle vært selveste nasjonaldagen, men det er også en populær festdag her i Norge. Er du nærmeste nabo til en av landets parker, eller bare ønsker deg en annerledes opplevelse på nettopp denne dagen, så kikk på reiseforslagene til Hotels.com.

Mystikk og magi er noe mange forbinder med sankthans, og det er dette hotellkjeden har gått ut ifra når de har laget listen.

1. Stonehenge, EnglandStedet er kjent for en sirkel med kjempesteiner som står oppreist, ruvende over landskapet, uten av man vet hvordan de kom dit. Teoriene om steinene varierer, og noen mener at de har religiøst opphav. Hotelltips: Legacy Rose and Crown Hotel i Salisbury fungerer som en god base.

2. Grandada, SpaniaHer kan du blant annet se Alhambra – eller ”Det røde slottet” som det også kalles – bygget under maurernes storhetstid i Spania. Det festningslignende slottet troner øverst på en fjelltopp, med utsikt utover byen Granada. Hotelltips: AC Palacio de Santa Paula, et tidligere nonnekloster i sentrum av Granada, med kort avstand til Alhambra.

3. Petra, JordanByen Petra er kjent for sin spesielle arkitektur basert på uthogninger i fjellet, som ruinene av et munkekloster som går innover i fjellveggen. Byen var ukjent for den vestlige verden frem til 1812, da den ble oppdaget av en sveitsisk oppdagelsesreisende. Hotelltips: Moevenpick Resort Petra, et tradisjonelt arabisk hotell med utendørsbasseng og tyrkisk bad.

4. Chichen Itza, MexicoMayaruinene av Chichen Itza er et stort arkeologisk funnsted på Mexico’s Yucatan-halvøy utenfor Merida. Den tidligere byen var et sentralt samlingssted for mayaindianerne, og hadde sin storhetstid fra år 600 til år 900. Stedet består av ulike steinbygninger, som i sin tid ble brukt som templer, palasser, markeder og bad. Hotelltips: Mayaland Hotel & Bungalows, hvor du er rett ved ruinene.

FAKTA om sankthansaften:Natt til 24. juni Årets korteste natt Kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, derav navnet jonsok Ritualet med bålbrenning er opprinnelig en hedensk skikk som skulle skremme vekk hekser

Hotels.com er verdens mest besøkte online hotellbookingsted, og er spesialisten på global hotellbestilling. Selskapet opererer i alle større markeder, og tilbyr et bredt spekter av kvalitetshoteller, nøytralt vurdert. Hotels.com har mer enn 80.000 hoteller på websiden sin, og garanterer beste pris i over 40.000 hoteller.

Du vil sikkert like disse artiklene også