Hjem DestinasjonerEuropa Europeisk topp-jazz i Bremen

Europeisk topp-jazz i Bremen

av Pelle Nilssen
Bremen Jazz 09-02 Hoved

Jazzahead! i Bremen er i løpet av bare fire år blitt en av de virkelig store og viktige jazzfestivalene i Europa

Her garanteres en samling jazzartister på høyt nivå fra Tyskland, Europa og andre land som tilfredsstiller de fleste smaksretninger. Også det spennende norske bandet Farmers Market er med denne gang.

I år, og for fjerde år på rad, foregår dette attraktive arrangementet i et tettpakket program fra 23. til 26. april, først og fremst i Bremen Exhibition & Congress Centre men også på høyskoler og universitet og ulike konsertlokaler.

Men det blir ikke bare musikk. Her skal også være utstilling og salg av alt som har med musikk og jazz å gjøre med over 190 utstillere fra 13 land. Det blir også en konferanse med underholdning, informasjon og diskusjoner, foruten et symposium, og fotoutstilling, filmfrevisninger og workshops.

Mange land er representert blant musikerne, også Norge. Det amerikanske funk jazz bandet “Defunkt” vil åpne kveldskonsertene, og så går det slag i slag med store navn: Grammi-nominerte og vinner av jazzahead! Škoda Award, Norma Winstone med Klaus Gesing og Glauco Venier, NDR Big Band med Gwilym Simcock og Susi Hyldgaard, The John Abercrombie Trio, Shreefpunk, Farmers Market og Radio String Quartett med Klaus Paier.

“Late night-programmet” i Kulturzentrum Schlachthof består av Oktoposse, The Mischa Schumann Trio, La Kaffeehaus Avantgarde, A.Tronic, Die Freundliche Übernahme og Simin.

Populært blant både proffer og publikum er European Jazz Meeting, der jazzahead! og samarbeidspartnere fra Frankrike, Storbritannia, Catalonia og Luxembourg presenterer disse landenes nye jazz-stjerner i korte showcase konserter.

Ryanair flyr rimelig og ofte direkte fra både Sandefjord og Haugesund. Det tar bare en time, så er du i sentrum av Bremen.

For mer informasjon om programmet; sjekk www.jazzahead.de

Du vil sikkert like disse artiklene også