Hjem DestinasjonerEuropaTyskland Bremen slår på jazztrommene

Bremen slår på jazztrommene

av Pelle Nilssen
Bremen Jazz 1003 Hoved

Kulturbyen Bremen har igjen jazzfestival på internasjonalt toppnivå. Det skjer når den store festivalen Jazzahead samler musikkelskere fra hele Europa 22.-25. april.

Bremen slår på stortromma igjen. Bokstavelig talt. Det skjer når den store festivalen Jazzahead! setter sitt preg på den aktive kulturbyen 22.-25. april.

Festivalen mønstrer tyske, europeiske og internasjonale jazzartister på øverste hylle og innen mange ulike smaksretninger i jazz. Et besøk vil derfor være en god investering for enhver jazzentusiast. Det tar bare én time å fly dit.

Jazzahead! startet for bare fem år siden og har hatt en super-rask vekst og er blitt et sentralt treffpunkt for bransjen i Tyskland og Europa. Jazzahead! er nemlig en eneste stor smeltedigel av festival, messe, utstilling, workshops, konferanser og symposium. I fjor var det hele 232 utstillere fra 18 land og over 5 000 besøkende.

Men for publikum generelt er det konsertene som teller mest. Programmet i år omfatter 31 konserter på tre forskjellige steder med band fra 13 land. Det kommer kjente jazzmusikere fra Sør-Korea, Canada og Malaysia. Men også fra de fleste land i Europa foruten Tyskland. Blant dem som er mest kjent finner vi Lebocal, som spiller Frank Zappa, John McLaughlin & The 4th Dimension og Gerardo Núnez y Carmen Cortés.

Praktisk informasjon:Ryanair flyr rimelig og direkte fra både Sandefjord og Haugesund. Det tar bare en time, så er du i sentrum av Bremen. For mer informasjon om programmet; sjekk www.jazzahead.de. Billetter og hotellbestilling: www.bremen-tourism.de og e-post: btz@bremen-tourism.de

Du vil sikkert like disse artiklene også