Førjulsstemning i Praha

by Yvette-Marie Solem
2013-11-25 Jul i Praha Hoved

Førjulsstemning i Praha: Juleforberedelsene er i full gang i store deler av Europa, og den britiske avisen The Daily Mirror har kåret julemarkedet i Praha nok en gang til å være Europas beste.

For hvert år lokker julemarkedet til seg stadig flere turister som ønsker å samle inspirasjon til sin egen julefeiring samt handle julegaver utenom det vanlige. Praha er dessuten en av de billigste storbyene i Europa, og mange synes det er godt å nyte en weekend vekk i fra den norske julestria.

Krystallklare gaver

Praha er godt kjent for sine glasstradisjoner der krystall er det aller mest kjente shoppingproduktet. Og kan også sies å være et av landets trekkplastere når det gjelder turisme. Krystallet man får kjøpt i Praha har høy kvalitet og prisen er lav, noe som gjør at turister handler dette i store mengder.Sko til mor og sko til far

Når man først er i nærheten av billige skobutikker, sparer man mye penger på å shoppe kvalitetssko til hele familien. I gamlebyen finnes skovarehuset Bata som har sko i hele seks etasjer. Noe som gjør at man er rimelig garantert å finne noe til enhver smak, om ikke mer. Bata er opprinnelig tsjekkisk, men er kjøpt opp av et italiensk selskap. Benytt muligheten til å kjøpe et par sko ikke alle i Norge har makne av!

Europas største krybbespill

Karlsbroen museum har satt opp Europas største krybbespill i menneskestørrelse som viser Jesus som en fisk, slik han ble avbildet i den tidlige kristendom, så landet har mer å by på enn kun fine krystaller og sko. En reise hit kan også by på både kulturelle og religiøse input for de som ønsker de

Like ved Estate Theatre er det satt opp en skøytebane med gratis adgang til alle helt frem til stengetid på kvelden. Skøytene er billige å leie, så her kan småbarnsfamilier ha det mye gøy med førjulsmoro.

Bjørnene på slottet

Slottet Cesky Krumlov, som ligger to timers kjøring unna Praha arrangerer «Christmas with the bears». På dette slottet bor det fire levende bjørner bestående av mor, far og to bjørneunger. En spennende opplevelse for både store og små! Byen har også fått turistprisen The Golden Apple, som deles ut av journalister

Midt i sentrum ser det ut som en hel bygård er i ferd med å smelte. Bygården som kalles for «Det dansende hus», er et arkitektonisk landemerke i Praha. Det er den tsjekkiske arkitekten Vlado Milunc og amerikaneren Frank Gehry som har tegnet bygningen, som har formet bygningen «Ginger and Fred», etter dansepartnerne Ginger Rogers og Fred Astaire. Bygningen huser flere multinasjonale bedrifter, og på taket er det en høyt anerkjent fransk restaurant med flott utsikt.

Klassisk lys-show

Hver kveld året rundt holdes det en minikonsert med en unik kombinasjon av vann, lys, farger og musikk. Det hele skjer via en fontene utstyrt med 50 vannpumper som skyver vannet høyt til værs, og 1200 undervannslys i alle regnbuens farger. Musikken som spilles er Mozart, Vivaldi samt filmmusikk fra Titanic og Gladiator. Fontene-vannet beveger seg opp og ned etter intensiteten i musikken. Showene varer fra 30-40 minutter, og starter hver hele time fra klokken 20-22 i vinterhalvåret. En perfekt avslutning på kvelden!


Om Tsjekkia

Tsjekkia ble dannet i 1993, men landet har en lang og begivenhetsrik historie gjennom sin plassering i hjertet av Europa.

Landet smykkes av hundrevis av gamle slott, klostre og herregårder samt vakre skoger og fjell. I tillegg har Tsjekkia en tradisjonsrik mat- og ølkultur samt hele 12 UNESCO-severdigheter. Hvert år arrangeres det en rekke festivaler med temaer som musikk, mat og øl, og landet kan dessuten by på mange kursteder og spaanlegg samt hele 90 golfbaner.

Tsjekkia er ikke minst kjent for hovedstaden Praha – eller «Byen med de 1000 spir» – med sine romantiske bydeler, glitrende gater og den gamle, sjarmerende Karlsbroen.

Den korte avstanden fra Norge og det fornuftige prisnivået har gjort Tsjekkia til et populært reisemål både for familieferier, ovale helger og aktive ferier året rundt.

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.