Hjem DestinasjonerEuropa Vinfest i Bremen i mai

Vinfest i Bremen i mai

av Pelle Nilssen
Bremen Vinfest 0804 Hoved

For tredje gang på bare fire år skal den nasjonale, tyske vinfesten holdes i Hansestad Bremen.

Deutsche Weinwoche foregikk her også i 2005 og i fjor med stor suksess. I et så betydelig vinland som Tyskland, gir dette betydelig prestisje til Bremen, og enhver vinelsker har noe å se fram til. Arrangør er Deutsche Weininstitut.

Vinfesten er en stor og folkelig begivenhet som blir åpnet av den tyske ”vindronningen” på Bremer Marktplatz 8. mai.

Så fortsetter festlighetene fram til 12. mai. En smakfull og fargerik opplevelse som er lett å nå fra Norge, etter som Ryanair flyr billig og direkte fra Torp.

Man kan kjøpe pakker med valuta for pengene fra Bremer Touristik Zentrale.

Hele markedsplassen vil være fylt av boder med smaksprøver av det store utvalget av tyske viner, foruten et solid innslag av tradisjonell, nordtysk mat av ulike slag, også topp-gastronomi fra flere av Bremens beste kjøkkensjefer,- og selvsagt en rekke kategorier av live-musikk.

Her kan man smake seg gjennom så mye som omtrent 100 typer vin og sekt fra alle de 13 tyske vinområdene. I år vil det være hovedfokus på 2007-årgangen, som var uvanlig god, både for hvite og røde viner.

Bremens 600 år gamle Ratskeller (står på Unescos World Heritage List) rangerer nesten som eget vinområde med en vinkjeller som teller 650 vintyper, et større utvalg enn noen annen tysk restaurant og inkludert landets eldste; en Rüdesheimer fra 1653!

Du vil sikkert like disse artiklene også