Hjem DestinasjonerEuropa Wien, vin & design

Wien, vin & design

av Reiseliv
Østerrike - Wien - Vin 0810 Hoved

Elskere av god vin og design er i sitt rette element i Wien utover høsten. Her blir det vin-ruter, 100 flasker vin i premier og fargesprakende designuker.

Allerede for 2500 år siden var det stor vinproduksjon i området der storbyen ligger i dag. Og Wien er eneste hovedstad i verden med omfattende vingårder innenfor byens grenser. Hvert år produseres det rundt to millioner liter vin av høy kvalitet.

Slik kan du si at god vin aldri er langt unna i Wien. Kun 20 minutter ut av sentrum i Grinzing og Nussdorf, ligger vingårder og vertshus som kan alt om disse edle dråper. Her serveres viner som er tildelt betydelige internasjonale priser.

Vintradisjonene i Wien har også oppnådd renessanse, blant annet gjennom ny arkitektur av vinkjellere og vertshus. Dette kan blant annet oppleves hos kvalitetsprodusenter som Fritz Wieninger (www.wieninger.at) og Rainer Christ (www.weingut-christ.at).

I hele november er det lagt opp en vin-rute hvor du kan gå innom de mest interessante og attraktive steder for å nyte et glass vin. Og det er konkurranser med 1000 flasker av de aller beste Wien-vinene og 100 objekter av Wiens designere som premier.

Wien er kjent for kreativitet innen kunst og design. Har du lidenskap for nettopp design, oppdager du fort dette. Den ene designuken avløser den andre utover høsten. Totalt 45 museer i Wien åpner sine dører og en rekke arrangementer har fokus på design.

Imponerende palasser i gågatene Kohlmarkt, Graben og Kärtner Strasse er fulle av butikker med moter og design. En av de helt eksklusive butikkene her er den verdensberømte porselensprodusenten Augarten. Her ligger også det kjente auksjonshuset Dorotheum og Doblinger, Europas største notebutikk.

Og i bydelen Freihaus er det de siste årene kommet en rekke butikker innen moteklær, interiør, møbler, smykker m.m.

Billigste flyreise til Wien finnes hos Austrian Airlines helt ned til 2155 kroner.

Du vil sikkert like disse artiklene også