Hjem Destinasjoner Ferie på Zanzibar, begynn med et par netter i fargerike City

Ferie på Zanzibar, begynn med et par netter i fargerike City

av Per Henriksen
ferie på zanzibar

Ferie på Zanzibar, når du vil ha late dager og hvite strender, god mat og godt drikke. Men begynn ferien der med et par netter i Zanzibar City. Her har du et spennende feriemål. Øya i sin helhet er et spennende feriemål, en blanding av mange fascinerende kulturer som har utviklet seg gjennom flere hundre år. Og her er det flott natur, vennlige mennesker, nydelige hoteller, med rikt tilbud av utflukter og sjøsportaktiviteter.

Langs hele østkysten Ut mot Det Indiske Hav, langs hele østkysten er det undervannsfauna og vakre korallrev. Nettopp sånn du vil ha det for både dykking og snorkling.

Zanzibar er et helårs reisemål, med jevn temperatur deilig klima hele året gjennom. Det varierer mellom behagelige 24 og 28 grader. Og nesten hver dag er det 7 til 8 timer sol, de aller fleste dagene i løpet av året.

Ferie på Zanzibar er late dager

Årstidene har sine variasjoner. Månedene november og desember blir kalt regntid, men det er mest korte byger og for mange turister som synes dagene blir varme, er dette forfriskende. Fra mars til ut mai er det noe lengre regntid, og nedbørsbygene noe kraftigere og kommer oftere. Men det som er fascinerende i disse månedene er at Zanzibar blir frodig og enda grønnere enn ellers gjennom året. Ikke vær redd for denne årstiden.

ferie på zanzibar
Ferie på Zanzibar er rolige, avslappende, late dager, velfortjent etter nordiske regnfulle somre eller kalde, mørke vintre. Foto: Makl Velner

Du må oppleve Zanzibar City og historiske Stone Town. Byen som er en miks av arabisk, indisk, afrikansk og europeisk historie og kultur. Stone Town var også et senter for slavehandel, og Dr. Livingston bodde her, m.m.

Zanzibar City er ikke en stor by, men sjarmerende og mye å se og oppleve. Ta gjerne inn på et hotell her et par netter. Stone Town er en del av byen, og er meget spesiell, for noen romantisk, for andre spennende eller et levende museum hvor det meste er slik det også var for 200 år siden. Her er det markeder, moskeer, farger og blanding av mange forskjellige kulturer. Og ikke minst minner fra slavetiden.

Zanzibar benyttes ofte som en kombinasjon med andre opplevelser på fastlandet i Tanzania eller Kenya. Begge landene er blant de mest spennende safarilandene i Afrika, og når du først er på de kanter, er nettopp kombinasjonen av noen dager safari og deretter Zanzibar den ultimate ferien.

Ta en natt eller to i Zanzibar City

La ferie på Zanzibar starte med en natt eller to i Zanzibar City.Bestiller du turen selv, så sørg for at en lokal representant møter deg på flyplassen, og at transporten til hotellet er som er bestilt. Å gjøre en stop over et par netter inne i hovedstaden blir en spennende klimatisering før du drar ut til feriehotellet ved kysten. Et godt tips er Tembo House Hotell, et sjarmerende hotell helt nede ved sandstranden sentralt i Zanzibar City.

Dette hotellet har helt spesielle og personlige rom. Du kan gå ned og ta et bad i sjøen som holder 27-28 grader i solnedgangen. Helt greit også å bade der etter at sola er gått ned. Det blir en egen stemning etter at mørket har lagt seg over havet.

De tilbyr også en skjønnhetssalong, ekspress inn- og utsjekking og gratis Wi-Fi på offentlige områder.

Alle hoteller på Zanzibar opererer med halvpensjon, men fortvil ikke, det er mange fine lokale restauranter. Vær obs på at dersom du vil ha øl eller vin til maten, så kjøp det i en bar og ta det med på restauranten. Det er fullt ut akseptabelt. Kun noen hoteller serverer øl og vin til mat. Og det er svært vanskelig å få kjøpt alkohol i butikker.

Resten av ferien kan du bare slappe av, drive litt vannsport eller være med på utflukter som du kan bestille på forhånd gjennom den lokale turoperatøren du har kontakt med, eller ordne dette med hotellets resepsjon.

Liker du artikkelen om ferie på Zanzibar? Gi oss like på Facebook!


Big five: på kamerajakt etter de fem store

big five

Du vil sikkert like disse artiklene også