Home Destinasjoner Grøss og gru i Gøteborg med halloween

Grøss og gru i Gøteborg med halloween

by Yvette-Marie Solem

Grøss: Det er snart Halloween, og skrekk og gru står på agendaen. Ulykkesdagen fredag den 13. oktober åpner Liseberg dørene til høstens skumleste attraksjoner, og det flunkende nye spøkelseshuset – Vinden. Rundt om i Gøteborg er det også duket for et knippe mystiske og morsomme opplevelser.

Gøteborg er en sjarmerende høst-by, som tilbyr spennende aktiviteter og opplevelser for både store og små i høst. Liseberg blir tilholdssted for bloddryppende zombier, gale vitenskapsmenn, og et flunkende nytt spøkelseshus. På Universeum finner du ekle og slimete eksperimenter, og i Gøteborgs gater kan du gjøre en grøssende vandring i historien.

Skremmende grøss-gøy på Liseberg 
For tredje året på rad feirer Liseberg Halloween, og i år blir det enda større og skremmende enn årene før. Fornøyelsesparken forvandles til et uhyggelig sted med bisarre og demoniske vesener luskende omkring. Parken dekoreres med 30 000 gresskar, fillete fugleskremsler, og fargerike lykter i trærne.

Nytt av året er skrekkhuset Vinden, hvor tiden har stått stille og de slemme barna har vært innelåst de siste hundre årene. Barna er ute etter hevn, koste hva det koste vil, her er muligheten for å bli skremt stor!

For de yngste barna og de lettskremte finnes det også mindre skumle alternativer i parkenI Kaninlandet kan barna kose seg blant myke kaniner og mengder av godteri. Hårreisende karuseller, barneteater, disko og godterijakt vil sørge for å underholde barna. I hele 16 dager står Liseberg klar til å skremme de som tør å ta turen. Parken er fylt til randen av godteri, makabre skapninger og nifs stemning. Dette blir grusomt gøy!

Grøss og grusomheter i Göteborgs historie

Gå på spøkelsesvandring i Gøteborgs trange smug og gater. En guidet tur med smarttelefon tar deg med på en mørk vandring gjennom Gøteborgs historie. Turen Rysligheter i Gøteborgs Historia begynner med bødler og ender med blodigler!

Creepy vitenskap
På vitenskapsmuseet, Universeum, finner du i høst forferdelige eksperiment, ekle kryp, klissete slim og nifs vitenskap. For de lettskremte og små finnes det også mindre skremmende opplevelser. Halloween på Universeum finner sted fra 21. oktober til 5. november.

Gresskarfest i Botanisk hage 
Gøteborgs botaniske hage stiller i forbindelse med Halloween ut ulike typer gresskar og vintersquash. På åpningsdagen 28. oktober kan du lære deg hvordan du dyrker og tilbereder gresskar på best måte. Mulighet for smaksprøver og workshops vil også finne sted. For barna arrangeres det gresskarverksted, hvor de kan få prøve seg på å lage stemningsfulle lykter av den fargerike grønnsaken.

Sverige: Halloween i Gøteborg er både koselig og skremmende på samme tid. Foto: VisitSweden

Sverige: Koselig gresskarsstemning utenfor Liseberg i Gøteborg. Foto: VisitSweden

Her kan du lese mer om alle aktivitetene i høstbyen Gøteborg.

Sveriges beste kafeer

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.