Home Destinasjoner Jazz Jamboree og julemarkeder i Polen, en episk opplevelse

Jazz Jamboree og julemarkeder i Polen, en episk opplevelse

by Reiseliv
Jazz Jamboree julemarkeder

Jazz Jamboree og julemarkeder i Polen. En uforglemmelig måte å føle julestemningen på er julemarkedene. Hvorfor ikke besøke et av de mange fargerike markedene i desember.

Jazz Jambortee ble første gang arrangert på Stodola Club i Warszawa i 1958 under navnet Jazz 1958, og offisielt fra året etter som Jazz Jamboree.

I løpet av disse nesten seksti årene har festivalen vært vertskap for nesten alle de mest enestående jazz-musikerne fra hele verden.

De mest berømte av dem er bl.a. Miles Davis, Ray Charles, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Duke Ellington, Benny Goodman, Dave Brubeck, Wynton Marsalis, The Manhattan Transfer, Bobby McFerrin, Chick Corea, Herbie Hancock , Keith Jarrett og Michael Petrucciani.

Årets Jazz Jamboree-festival arrangeres 27.–30. oktober 2022 på Stodoła Club.

Det er bl.a. disse artistene som vil opptre foran Warszawas publikum: Krzysztof Ścierański med gjester, Enzo Favata, Ruby Rushton, Ben LaMar Gay Quintet, Kassa Overall Quartet og Lizz Wright. Billetter er lagt ut for salg! Billetter får du her

Magisk julestemningen i Polen

Kanskje den beste måten å føle julestemningen på i Polen, er et besøk til et av de mange spesiell julemarkedene som finner sted over hele landet.

I nesten alle landsbyer, småbyer og byer holdes det et julemarked slik at innbyggerne kan kjøpe ornamenter, nippe til gløgg og nyte vakre omgivelser sammen med andre.

Noen byer har virkelig spektakulære julemarkeder, og det ville vært feil å gå glipp av en tur til minst ett av disse fantastiske stedene.

Julemarked er en fantastisk polsk juletradisjon, der du kan finne den gode julestemningen. Polske julemarked er blant de beste i Europa og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. 

Markedene er lette å finne

Du finner dem på bytorg over hele landet – fra storbyene til de små landsbyene – der de alltid fyller luften med duften av ristede mandler, varm kryddervin og krydderøl.

Julesangene, de glitrende og strålende julelysene og julepynten skaper en varm og fortryllende atmosfære. I

 hundrevis av treboder finner du et stort utvalg av juledekorasjoner, gammeldagse håndlagde suvenirer som håndmalte fargerike glasskuler, lokal keramikk, broderte duker, treskulpturer, glassmalerier, metallarbeider, leketøy og julekort.

Gå heller ikke glipp av muligheten til å smake på deilig, tradisjonsrik polsk mat: Fylte melboller (dumplings), kål med kjøtt og sopp (bigos), syrnet rugmelssuppe (żurek) og pølser!

Gourmeter vil finne sesongbetonte søtsaker, fra flerfargede sukkertøy til krydrede nøtter. Du vil også finne den fristende, spiselige lokale suveniren pepperkake, ofte hjerteformet og tradisjonelt dekorert med farget melisglasur.

Julemarkedet i Gdańsk

Hvis du befinner deg i havnebyen Gdansk i desember, må du ta deg tid til å besøke julemarkedet på Targ Weglowy (et torg i sentrum av byen, på den kongelige ruten) og hilse på den polske julenissen, snurre rundt på skøytebanen og se på utstillingene av juletre fra hele verden.

Kjøp gaver laget av rav fra den nærliggende Østersjøen, eller suvenirer som kan minne deg på besøket ditt i denne nordlige byen.I år arrangeres julemarkedet fra 18. november til 23. desember.

Jazz Jamboree julemarkeder
Julemarked i Wrocław: Wrocław arrangerer et av Polens største og vakreste julemarked, som strekker seg over hele Plac Solny på to sider av Wrocławs markedsplass. Markedsplassen forvandles til et eventyrsted i hjertet av byen, som skaper en god stemning og bidrar til å fylle byens gavepakker og julestrømpene på peishyllen. Barna vil elske markedets eventyrskog og gigantiske dverger. Wroclaw mellom 18. november og 31. desember 2020.
Jazz Jamboree julemarkeder
Julemarkedet i Poznań konkurrerer nok en gang om tittelen «European Best Christmas Market»! Markedet arrangeres på hovedtorget – Freedom Square – og utmerker seg med en julekrybbe og den internasjonale isskulpturkonkurransen (10.–12. desember), der isskulpturene som lages får stå til de smelter. Markedet arrangeres fra 18. november til 27. desember.
Jazz Jamboree julemarkeder
photo City of Gdansk Julemarked i Kraków Krakóws årlige julemarked foregår på den store markedsplassen. Forvent et hvitt snøteppe på bakken, gigantiske tretønner fylt med varm kryddervin og selgere som tilbyr deg biter av stekt oscypek-ost alene eller på varme smørbrød. Her er det også midt i blinken å handle suvenirer og julegaver! I år er julemarkedet fra 25. november til 1. januar 2023.
Jazz Jamboree julemarkeder
Warszawas største julemarked arrangeres på markedsplassen foran det kongelige slottet. Et annet julemarked du ikke kan gå glipp av ligger foran Kultur- og vitenskapspalasset! Fra slutten av november til midten av januar kan markedene i Warszawa tilby en overflod av håndlagde tredekorasjoner, tradisjonell levende musikk, dans, skøytegåing, et stort og strålende juletre og masse nydelig mat. I tillegglyser Warszawa ekstra opp i desember takket være byens årlige lysfestival Warsaw Christmas Light, med en rekke lysinstallasjoner som starter ved gamlebyens torg og strekker seg 20 km langs den kongelige ruten helt til Wilanów! Overveldende vakkert! Julemarkedet arrangeres i gamlebyen fra 26. november til 6. januar 2021.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.