Home Destinasjoner Kultursteder i Italia, her er 8 flotte forslag

Kultursteder i Italia, her er 8 flotte forslag

by Reiseliv

Kultursteder i Italia, her kan Reiseliv.no foreslå åtte flotte forslag for deg. Gled deg til fine opplevelser.

Bolzanob

FOR ISKALDE GUTTER OG ANDRE DØDELIGE: For mer enn fem tusen år siden klatret en mann i fjellene ved isbreene i Val Senales. Der døde han. Ved en tilfeldighet ble han funnet i 1991.

Han var da mumifisert og nedfrosset med klær og rustning. Han er nå å finne på det arkeologiske museet i den hyggelige provinshovedstaden Bolzano.

Spesialutstillingen om ismannen Ötzi er verdt et besøk. Det samme med byen, som har en herlig atmosfære. Bolzano (Bozen) hviler på den italiensk-tyske språkgrensen, og byr på typisk blandingskultur.

Langs handelsveien fra nord til sør ligger mange fine historiske sentrum, som for eksempel Bressanone (Brixen), og skiheisene som tar deg opp til flotte turstier om sommeren. Du kan lese mye mer her

Artikkelen fortsetter under billedgalleriet

Genova

BYEN BORTENFOR HAVNEN: Når sjømennenes by Genova også ble til bankfolkets by, ble det investert i boliger og luksuriøse representasjonsbygg der ingenting skulle oppfattes som dårlig.

Her er hundrevis av private slott, oppført som “palazzi dei rolli”, noe som innebærer at man måtte hatt loddtrekning hvis et av dem skulle blitt valgt til et statsbesøk. Genova var tidligere en mektig sjørepublikk.

De flotte slottene ligger i bydelen “Strade Nuove”, der Via Garibaldi er hovedgaten, og hele det geniale systemet “Palazzi dei rolli” er oppført på Unescos verdensarvliste. Mer interessant å lese finner du her.

Padova

STUDENTENES BY: Universitetsbyen Padova er ungdommelig og rask, med gode shoppingmuligheter og stort utvalg av uteserveringer.

Byen gjemmer også uvurderlige kunstskatter, som Scrovengi-kapellet med fresker av Giotto, og kirken St. Antonio med sine åtte kupler.

Padova ligger gunstig til for de som vil besøke andre steder i regionen, som Vicenza, Venezia og Verona.

Langs elven Brenta fikk den venetianske adelen for fem hundre år siden oppført sine luksusvillaer, ved hjelp av datidens store arkitekter, for å nyte landluften, lage vin og arrangere fester.

Du vil passere flere av villaene hvis du tar båten fra Padova til Venezia. Spennende? Sjekk mer her!

Ferrara

LITEN, MEN STOR: Midt mellom Venezia og Bologna ligger Ferrara, filmskaperen Antonionis by. Byens sentrum har to ansikter: den prangende middelalderen, og den delen som renessansefamilien Este oppførte, som også betraktes som det første eksempelet på moderne byplanlegging, med store paradegater og fikt utsmykkede palasser.

I midten står det et ekte eventyrslott med vollgrav rundt. I slutten av mai har de feiringer med historiske hestekappløp og kortesjer. Kanskje finner du fram sykkelen og tråkker ut mot havet?

Da kommer du til Po-deltaets naturreservat, og det finnes mange strender i nærheten. Les mer om Farrara.

Cortona

FOR ALLE SANSER: Kupert, gjørmete og pittoresk, med praktfulle slott og severdige museer innenfor de etruskiske murene fra rundt år 500 f.Kr.

Du blir møtt av oliventrær, og chianina-kyr som beiter på jordene. De skal bli til florentinske biffer etter hvert.

Siste delen av august byr på den store antikvitetsmessen Coronantiquaria, innlosjert i et av byens historiske slott.

Det er fine sykkelstier i området, og blir du litt lengre rekker du også et besøk i gullsmedens by Arezzo, som ligger rett nord for Cortona.

Orvieto

BYEN DU HAR LETT ETTER: “Jeg vil gjerne reise til en sjarmerende og historisk by som ikke er så stor, men heller ikke for liten. Ikke for langt fra en internasjonal flyplass.

Den må også være litt spesiell… Byen må ha et godt utvalg av restauranter, en del spennende kultur, og selvfølgelig må byen ha vakre omgivelser.

Likevel ikke så mange turister, i hvert fall ikke norske…” Da foreslår vi Orvieto!

Urbino

RAFAELS HJEMBY: Byen Urbino var en lysende stjerne under renessansen; rik og mektig dro den til seg datidens kulturelite. Etter hvert mistet byen sin fremtredende rolle, og falt inn i en tornerosesøvn.

Gatebildet har i prinsippet stått uforandret i århundrer. Høyt oppe på en ås troner fortsatt hertugdømmets staselige slott.

Hver sommer arrangeres en folkefest med historiske fortegn: “La festa del Duca”, i midten av august – et skuespill verdt å oppleve for folk i alle aldre.

Kysten ved Senigallia blir kalt “Fløyelskysten” på grunn av sin myke, hvite sand, hvis man vil bo ved havet. Must see, som det heter på engelsk.

Lecce

BAROKKENS TRIUMF: Som kontrast til de mange pittoreske og hvitkalkede byene i Salento-distriktet, viser provinshovedstaden Lecce seg fram med sin overdådige barokk.

Shoppingtilbudet er bra, også for å bli kjent med områdets viner. Selvfølgelig har antikkens romere også satt sine spor her, og man ser minner fra den antikke greske kulturen. 
Liker du den barokke stilen?

Gjør det komplett med den herlige lille Martina Franca litt lengre nord, kanskje i forbindelse med musikkfestivalen i slutten av juli. Ta en kikk her.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.