Hjem DestinasjonerNordenDanmark Barnas ferier i endring

Barnas ferier i endring

av Reiseliv

Hva er mest populært for ferie med barna; aktive opplevelser eller tilrettelagt badeferie? Ja takk begge deler,

Men på nye måter sier reiseoperatører og ferieplanleggere. Ønsker og behov har endret seg. På Reiseliv 08 finner du inspirasjon til alle former for barnevennlig ferie.

Nye feriemønstre for barn i DanmarkDen største enkelttrenden handler om behov for tid, forteller Vidar Mørch i Visit Denmark. Familier på ferie i Danmark søker mindre heseblesende og avanserte ferier, det viktigste er å bare være sammen. Dette har blitt ekstremt tydelig de siste sesongene. Gjestene spør i mindre grad om aktiviteter og enkelt fasiliteter, de vil vite hvordan rammene og atmosfæren er, de etterspør mindre kommersielle tilbud. Klassiske kystopplevelser er nok; som å bare være på stranden, hente ro, slappe av og plukke skjell i vakre omgivelser. I følge Mørch handler dette om å ta tiden tilbake. Når hverdagen er fylt til randen av aktiviteter for store og små, søker vi det motsatte i ferien. Familietid og likevekt skal gjenopprettes, ferien blir en ventil til det vi ikke har hjemme, først og fremst ro og tid. Trenden bekreftes av en økning på cirka 25 % for feriehus i Danmark.

Den nye storfamilien har andre behovEn annen trend dreier seg om den nye familien. I følge Mørch er det ikke bare kjernefamilien som søker ro, storfamilen kan være voksne venner sammen med mine, dine og våre barn. Folk reiser sammen i nye konstellasjoner, som en stor familie. Dessuten har andelen enslige foreldre som reiser sammen med barn skapt grunnlag for nye ferieprodukter. Folk søker seg til steder hvor du finner forskjellige men parallelle aktiviteter tilpasset voksne og barn; voksenprogram for de voksne og barneaktiviteter for barna.

Gudbrandsdalen med nyskapende barnesatsningDe tenker nytt på reiseliv for barn i Gudbrandsdalen. Med vintersatsningen for 2009 skaper utviklingsselskapet Peer Gynt en ny teaterforestilling med naturen som scene. Et nyskapende prosjekt jobber med å lage Lyden av Gudbrandsdalen. ”Samplere” fra Sør Afrika er på besøk for forvandle Gudbrandsdalens lyder til musikk. Barn møter skuespillere, formidling av tradisjon på nye arenaer skaper helt nye opplevelser. Ole Smidesang i Gudbrandsdalen Reiseliv forteller at de satser sterkt på dannelsesreisen for barn. Hele regionen er full av eventyr, nisser og troll. De vil gi barn levende kunnskap om hvor hun kommer fra; prinsessen som ingen kunne målbinde. Norsk kulturarv står sentralt i utvikling av ferietilbud for barn. – Hva barna vil gjøre i ferien er mye viktigere å ta hensyn til nå enn før, sier Smidesang. – Det er barna som er i fokus når foreldrene legger ferieplanene. I tillegg til nyskapende teater, lyd og musikk har Gudbrandsdalen mye å by på for barnefamilier, rafting og gårdsbesøk står høyt på manges liste.

Barnevennlige Kroatia for hotellgjester og campereMed middelhavets reneste vann og stort mangfold på natur og kultur, har Kroatia blitt et populært reisemål for familier. Kroatere trives med barn og har dem med over alt, barnevennligheten merkes. I tillegg til uendelig mange tilbud, er Kroatia et trygt land for ferie med barn. Du kan velge full pakke på et godt hotell og klassisk sydenferie. Men Kroatia er verdt å utforske, her finnes utallige familievennlige ferieformer. Kroatia er blant annet et spennende land for campere med barn. Midt i vakre pinjeskoger ved havet, med barnevennlige svømme-basseng og spennende natur- og kulturtilbud rundt hjørnet, Kroatias camping-plasser er ofte godt tilrettelagt med fantastisk beliggenhet. Kroatia har tradisjon og kultur for campere og feriemulighetene kan utforskes på messen.

Barnas ReiselivPå Reiseliv 08 finner du selvfølgelig både Danmark, Gudbrandsdalen og Kroatia, i tillegg til tusenvis av andre reisemål i hele verden. På messen skal det være mye gøy for barna: Blånissene, Stubbebarna, show med Kaptein Rødskjegg, den søte apekatten Nysgjerrige Nils, Mumi og Lille My, bare for å nevne noe.

Reiselivsmessen er for alle aldre, for alle som vil finne den rette reisen og beste ferien.

Publikumsdagene er åpne fra klokken 14.00 fredag 11. januar til klokken 18.00. Lørdag 10.00 til 18.00 og søndag 10.00 til 17.00.

Du vil sikkert like disse artiklene også