Hjem DestinasjonerNorden Besseggen er klar for vandring

Besseggen er klar for vandring

av Reiseliv
2012-06-18 Besseggen.jpg

Nå er startskuddet gått for sommersesongen på Besseggen. For den som liker fjellvandring og vakker utsikt.

Memurubu Turisthytte ved Besseggen åpnet rekordtidlig i år, og kan melde om stor pågang av overnattingsgjester allerede første helgen.

– Interessen for Besseggen er veldig stor. I forhold til i fjor opplever vi en merkbar økning i antall bestilte overnattinger, sier daglig leder på Memurubu, Kjetil Sveine.

Besseggen, som er den mest populære fjellturen i Jotunheimen og Norge, besøkes årlig av 50.000 turgåere. Turen over Besseggen er mest kjent for den store kontrasten mellom det turkise vannet i Gjende og det blå Bessvatnet.

– Besseggen byr på spektakulær natur og frisk fjelluft. Nå ser vi at også fjelltoppene i området rundt Besseggen oppdages av stadig flere turfolk» sier Kjetil Sveine.

Sveine nevner spesielt Surtningssue og Besshø som to populære toppturer, og turen over Bukkelægeret som også er blant Jotunheimens mest populære. «– De mest sporty tar topptur den ene dagen og Besseggen den neste, avslutter Sveine.

I vinter har det vært mindre snø enn normalt i området rundt Besseggen, noe som har gitt flotte turforhold allerede tidlig i sommersesongen.


www.memurubu.no

Du vil sikkert like disse artiklene også