Hjem DestinasjonerNorden Cruise er luksus og nytelse

Cruise er luksus og nytelse

av Gunnhild Bjørnsti
Cruise SilverSea 0909 Hoved.jpg

Silversea er kåret til en av verdens beste cruiserederier i luksusklassen, uttallige ganger.

Sist ut er Conde Nast Travellers pris, for 9. år på rad. Silversea har vært tro mot sitt all inclusive konsept, som betyr at du som gjest har alle måltider med dagens viner, champagne og drinker i barene, på dekk og i lugaren, ekstra måltider fra roomservice, afternoon tea og det du måtte ha lyst på. Det er bare å løfte på telefonrøret og mat og drikke blir servert som ønsket. På balkongen, i salongen eller frokost på sengen. Selv kaviar og champagne er med. Er ikke det en drømmeferie?

All inclusive betyr at oppholdet blir roligere, uten å måtte kvittere for hver drikke, og det er oversiktlig hva ferien vil koste. Dessuten er tips inkludert. Samt forelesninger, show, treningsklasser, og transports inn til byene man ankommer. Du kan selvfølgelig bruke penger hvis du vil, som å handle i butikkene, unne deg massasje og frisørbesøk, og bestille utflukter.

Staselige stateroomEtter å ha gått inn på rød løper og fått servert kjølig champagne i høye glass, kan gjestene bli tatt med til sitt bosted. Silversea har flotte lugarer, helst kalt suiter eller staterooms, mange med egen soveavdeling, salong som kan skilles av med forheng, og spesialtegnet innredning med skap, hyller, skrivebord, toalettbord med lys langs speilet og eget walk-in closet. Badet i marmor, har både dusj og badekar, og god hylleplass bak speilene. 80 % har privat balkong med teakgulv. Størrelsen er romsligere enn på andre cruise, og skal man opp i dette formatet hos andre rederier, blir prisen det samme, – men da uten måltider, viner og annen drikke.

Velvære til sjøsVel til rette i suiten, er den gode opplevelsen i gang. Ta en titt på spamenyen hvor massasje for ansikt, kropp, hender og føtter tilbys. Det er fullt mulig å ha en hel dag i spaet, med fotbehandling på morgenen, ansikts- og kroppsmassasje på ettermiddagen så du har tid til herlig lunch, og avslutte med stell av negler og hår til middag. Spaterapeutene er mesterlige til å velge ut passende behandlinger og samkjøre tidene. Og anlegget har panoramavinduer hvor lyset flommer inn. Det er bare å la hendene bli stelt mens kaffe og croissants blir servert. Er ikke det en god start på dagen?

Velvære starter på rommetDu finner tykk, god badekåpe, tøfler, og håndklær i alle størrelser. Egne pleie- og kroppsprodukter fra det italienske merket Bvlgari gir deilig duft når du dusjer og vasker håret. Du finner frukt på bordet, vannflaskene står klare og minibaren har både champagne, vin, juice og mineralvann. Når solen skinner, sitter du på din egen balkong, champagne i isbøtte og har mange dager med frihet, – da er livet til sjøs virkelig fantastisk.

Matopplevelser av verdensklasseSilversea Cruises er medlem av Rélais & Chateaux og Rélais Gourmands, og byr på noe av det beste og mest luksuriøse innen cruiseverdenen. Maten lages for hånd, – det bakes brød, kaker, og det skapes flotte desserter, – hver dag! De kulinariske opplevelsene om bord på et Silversea-skip er virkelig verdsatt av gjestene. Til middag er det fri bordsetning slik at gjestene kan spise når de vil og med hvem de vil.

Ekspedisjon til Antarktis og norske farvannM/V Prince Albert II, er et unikt ekspedisjonsskip som kan navigere i verdens mest avsidesliggende farvann, som Antarktis. Skipet tar 132 gjester som ønsker Silversea’s stil og service i kalde strøk. Med åttte Zodiac-båter blir gjestene fraktet til land for å utforske polarområder. Om bord finnes det du forventer av et Silversea skip med bibliotek, internettcafe, butikker, spaanlegg, treningssenter, sauna, underholdning, jacuzzi, nydelig mat og komfortable kabiner. Et eget Humidor rom tilbyr et flott utvalg av cognac og sigarer.

M/V Prince Albert II går rundt Svalbard. Ferden starer og avsluttes i Longyearbyen, og dere kan oppleve isfjell, isbjørner, seler og norsk eksotisk natur. Den 5.august starter cruiset fra Tromsø med nordlig rute som ender i Kangerlussuaq, Grønland. Dere besøker Svalbard og Longyearbyen, Jan Mayen, Akureyri og øya Vigur på Island, og en rekke praktfulle natursteder på Grønland før dere ankommer Kangerlussuaq.

Bli med på gourmetcruiseSkipet Silver Whisper har på sin ukesreise fra Monte Carlo til Athen 17.-24. oktober 2009 med seg fem talentfulle Relais & Châteaux chef’er: Jacques Thorel, fra “Auberge Bretonne” i La Roche-Bernard, Bretagne, vår egen 2 stjerners Michelin-prydete Eyvind Hellstrøm, fra “Bagatelle” i Oslo, Julien Lahire, fra “Auberge du Moulin Hideux” i Noirefontaine, Belgia, Michael Spirk fra i “Gasthof Post”, Lech am Arlberg, Østerrike og Erwan Louaisil, fra “El Castell de Ciutat”, La Seu d’Urgell, Spania.

På reise fra Monaco, til billedskjønne Sorrento, Messina på Sicilia, og Korfu, Mykonos, Athen og Olympia i Hellas, får gjestene smake himmelsk mat. En gourmetopplevelse av de store med Middelhavets perler. Priser fra kr 19.500 pr person i Vista Suite.

Silversea og Relais & Châteaux har allerede startet å planlegge nye gourmetcruise for uforglemmelige reiser i 2010. Bli med fra Monaco til Southampton, på et 12 dagers gourmetcruise fra 12. mai 2010 via bla Barcelona, Bilbao og St Malo. Eller segl fra Lisboa til Monaco, via Marseille, Cadiz og Barcelona på ukescruise fra den 25. september 2010. Både våren og høsten er mild og vakker i Middelhavet. Med gourmetmat, blir det minner for livet!

For priser og mer detaljer. www.askmrcruise.nowww.silversea.com

Du vil sikkert like disse artiklene også