Hjem DestinasjonerNorden Cruise langs norskekysten

Cruise langs norskekysten

av Per Henriksen
Escape Costa Fortuna Hoved 2012-04-26

Cruise under nære himmelstrøk, det er langs norskekysten, det. – Som turist i eget land får du sett noen av de vakreste landskapene i Norge, sier Tove Voss i Escape Travel.

– Bli med oss på en ukes cruise med start i Stavanger eller Oslo, inviterer Tove Voss i Escape Travel.

Hun forteller at cruiset tar deg med til Warnemünde og København før skipet legger ut på reisen langs norskekysten, hvor kjente perler ligger tett.

– Som turist i eget land får du sett noen av de vakreste landskapene i Norge, sier hun.

Turen går innom Åndalsnes, Hellesylt og Geiranger, før skipet vender baugen sørover mot Stavanger og til slutt Oslo hvor cruiset avsluttes.

Cruiset går med det italienske Costa Fortuna som ble bygget i 2003, og har et mannskap på 1027.

– Det er deres jobb å sørge for at opptil 3470 passasjerer har det bra til enhver tid, fastslår Tove Voss og legger til at Escape Travel har benyttet Costa Fortuna på mange cruise og hun vet at mannskapets profesjonelle og hyggelige omgang med passasjerene gir en ekstra opplevelse under turen.

– Alle lugarene har bad med dusj og toalett, tv og telefon. Det er mange barer og salonger om bord, fire svømmebasseng, boblebad, spa og treningssenter, skjønnhetssalong, bibliotek, Internettkafé og butikker.

Hun legger til at Costas skip er utsmykket med spennende kunst fra kjente italienske kunstnere.

Warnemünde er en bydel i Rostock i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Den ligger ved Østersjøen, ved utløpet av elven Warnow og har 8 400 innbyggere. Fra å være en fiskerby har Warnemünde i de senere år etablert seg som Tysklands ledende anløpshavn for cruiseskip.

Hellesylt i Møre og Romsdal, og har 257 innbyggere og ligger i enden av Sunnylvsfjorden, ikke langt fra den mer kjente Geirangerfjorden. Hellesylt kan by på mange og varierte opplevinger, blant annet det unike Peer Gynt Galleriet som inneholder fascinerende treskjærnger utført av kunstneren Oddvin Parr, med motiver fra nettopp skuespillet Peer Gynt. Hellesylt har også den 150 år gamle Sunnylven kyrkje og Hellesylt Bygdetun med over 700 små og store gjenstandar som er opptil flere hundre år gamle.

Geiranger med 255 fastboende ligger helt innerst i i den vakre Geirangerfjorden som er en sidefjord av Storfjorden. Navnet kommer antakelig av norrønt geirr (spyd) og angr som betyr fjord.

Kjente attraksjoner er byggverkene Geirangervegen og Ørnevegen, utkikkspunktene Flydalsjuvet, Ørnesvingen og fjellet Dalsnibba. Fjorden med fossefallene Bruresløret, Friaren og De syv søstrene. I en sidedal ligger Storsæterfossen, et fossefall det er mulig å gå bak.

Geiranger- og Nærøyfjorden ble i 2005 innlemmet i UNESCOs verdensarvliste. I 2006 ble disse to landskapsområdene kåret, av det amerikanske magasinet National Geographic, til de best bevarte blant alle UNESCOs verdensarvsteder.

Geiranger kirke er en åttekantet kirke fra 1842, og ligger ved gården Maråk. Ved gården Vinje ligger en gravhaug fra vikingtiden. Den eldste gården i bygda er Gjørva, i middelalderen lå den under Bakke kloster i Nidaros.

Åndalsnes er en by med om lag 3 000 innbyggere, med omland i Møre og Romsdal. Byen ligger ved utløpet av elva Rauma i Romsdalsfjorden, og er omkranset av høye fjell på opptil 1800 m, med Trolltindene, Vengetindene og Romsdalshorn som de mest markante.

Åndalsnes har betydelig turisttrafikk og har cruisehavn med rundt 30 anløp årlig.

Cruise langs norskekysten inneholder:

• Syv netters cruise i valgt lugar • Helpensjon ombord • Havneavgifter • Stort underholdnings- og aktivitetsprogram ombord • Norsk reiseleder (ved minimum 30 deltakere)

Prisen er for innvendig lugar 3 750 per person og utvendig lugar 4 675 per person i delt dobbeltlugar.

Les mer på

Escape Travel

Du vil sikkert like disse artiklene også