Home DestinasjonerNordenDanmark Århus med hippe og voksende byområder – og gastronomi

Århus med hippe og voksende byområder – og gastronomi

by Per Henriksen

Århus: Den internasjonale reiseguiden Lonely Planet har kåret Århus i Danmark til nummer to på topp ti-listen over de hotteste destinasjonene i Europa. Årsaken? Hippe og voksende byområder, gastronomi og kultur i særklasse som sørger for at «Københavns lillesøster» nå står på egne ben – og vel så det.

Den nye kåringen setter et eksotisk dansk kryss på turistenes verdenskart, og kårer Århus til et av sommerens «must-sees.»

Det er også en god tid å besøke Århus, som de siste årene har gått igjennom en massiv byutvikling, fått ny havnefront, et nytt museum i verdensklasse, og blitt utnevnt til Europas Kulturhovedstad i 2017.

– Jylland er jo allerede godt kjent blant nordmenn, men det at landsdelen nå rommer en av Europas mest trendy storbyer gjør at det også er noe nytt å oppdage for selv den mest erfarne norske turist. Her venter store og kjente severdigheter som ARoS og Moesgaard Museum, men også et yrende café- og byliv som gir Århus en helt unik energi og puls, forklarer turistsjef i VisitDenmark Norge, Vidar Mørch.

Det er nettopp den pulsen Lonely Planet også har bemerket. I det hippe latinerkvarteret finner du blant annet noen av Danmarks beste kaffebarer, og i Jægergårdsgade kan du handle økologiske delikatesser eller utforske et mekka av nye restauranter og barer.

Reiselivs tips til en dag i Århus:

Start for eksempel dagen med en sykkeltur til Aarhus Ø, byens siste nye bydel. Ta en pause eller et slag volleyball ved Strandbaren, før du fortsetter sykkelturen ut mot Moesgaard Museum, like utenfor bykjernen.

Ettermiddagen tilbringer du på en utecafé i Latinerkvarteret i godt selskap med andre århusianerne (og mest sannsynlig mange studenter, siden Århus er den by i Danmark med flest studenter i forhold til antall innbyggere), og om kvelden kan du nyte en bedre middag på en av byens tre nye Michelinrestauranter.

På onsdager har ARoS museum kveldsåpent, så da rekker du også en tur opp i Olafur Eliassons kjente Your rainbow panorama, med utsikt over hele byen.

Natten ønsker du velkommen på cocktailbaren St. Pauls Apothek, hos ølentuasiastene på Mikkeller, eller på champagnebaren La Plage Deux. Matentusiast? Ikke glem å få med deg Aarhus Food Festival fra 2.-4. september.

Frem til 2011 ble byens navn skrevet Århus, men skiftet da offisielt til å skrives slik; Aarhus.

Lyst til å reise å skrive? Se Reiselivsjournalist.no

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.