Home DestinasjonerNordenDanmark Danmark: Bli vinbonde på Glenholm Vingård

Danmark: Bli vinbonde på Glenholm Vingård

by Yvette-Marie Solem

Danmark: Mange går rundt med en romantisk drøm om å bli vinbonde, men oftest blir det bare med tanken. Nå kan du realisere drømmen om å bli medeier i en skandinavisk vingård i Danmark!

Danmark var det første landet i Skandinavia som begynte å produsere vin, og nå tilbyr Glenholm Vingård i Danmark på folkeaksjer i vingården. Glenholm Vingård ligger ved Limfjorden i Vest-Himmerlands Kommune i Danmark. De danske druene på denne vingården blomstrer i juli, og i løpet av sommeren samt høsten modnes druene der de høstes inn i oktober.

Aksjetilbudet er en del av vingårdens langsiktede strategi som handler om å videreutvikle driften av en allerede veletablert familieeid vingård.

– Vi velger å utvide eierkretsen, da vi har noen fremtidige ambisjoner for vingården. En kapitalutvidelse gjør det mulig, via selvfinansiering, å utvikle og utvide både vinmarkene og selve vinproduksjonen. I tillegg ønsker vi å forbedre lagerkapasiteten og utvikle besøksfasilitetene, slik at disse blir enda mer attraktive i forhold til vingården som besøks- og turistmål, sier eier og vinbonde, Hans Jørgen Madsen.

I første omgang tilbys 1.000 B-aksjer á 1.000 kroner. Det betyr at man ved å investere bare 1.000 kroner, kan utnytte de mange medeierfordelene. Hensikten er at det – i løpet av de neste tre årene – totalt skal tilbys 3.000 B-aksjer. (Disse B-aksjene benevnes «B-anparter» i Danmark).

– En bred eierkrets bestående av vingårdens kunder, samarbeidspartnere og vininteresserte vil dessuten gi et godt samspill med masser av positiv energi, hvor det blir moro for alle parter å være felles om en vingård. Medeierskapet har imidlertid også noen helt konkrete fordeler av både opplevelsesmessig og økonomisk karakter som blant annet inkluderer gode rabatter på vin, mat, overnatting og vinsmaking. Og noen ting blir til og med helt gratis, så som rundvisninger, vindyrkningskurser, deltakelse i vinpanel og vinhøst, sier Hans Jørgen Madsen.

Et lite vineventyr

Idar Olafsen er en av de norske vinentusiastene som allerede har kjøpt aksjer i Glenholm Vingård.

– Medeierskapet representerer litt av et vineventyr for meg, for det er jo ganske så eksotisk at man faktisk kan produsere gode viner i Danmark og Skandinavia. Dessuten gir aksjene meg en mulighet til å utnytte en rekke av de fordelene som ligger i konseptet. Også ut fra en ren økonomisk betraktning er det en rekke positive faktorer i relasjon til hvordan jeg benytter vingårdens muligheter og fasiliteter, avslutter Idar Olafsen.

Om Glenholm Vingård

Glenholm Vingård, grunnlagt i 1993 og beliggende ved Limfjorden i Vest-Himmerlands Kommune i Danmark, er en av Skandinavias eldste og største vingårder. Glenholm er en veletablert og autentisk vingård med en produksjon på 5.000-8.000 flasker vin årlig som inkluderer både rødvin, hvitvin, hetvin samt musserende viner og druebrennevin. Bedriften er familieeid og familiedrevet av to generasjoner, og eierkretsen utvides nå i henhold til det planlagte aksjetilbudet. Les mer på www.glenholm.dk.

Danmark: Vintønnene hos Glenholm Vingård

Danmark: Vintønnene hos Glenholm Vingård

Danmark: Druestokker fra Glenholm Vingård. Druene modnes i løpet av sommeren, og høstes for hånd i oktober.

Danmark: Druestokker fra Glenholm Vingård. Druene modnes i løpet av sommeren, og høstes for hånd i oktober.

Les også:

Portugal: Det gode liv på vingård!

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.