Home DestinasjonerNordenDanmark Københavns ukjente perler, her er 10 forslag

Københavns ukjente perler, her er 10 forslag

by Per Henriksen

Københavns skjulte perler er det mange av. Du har sikkert sett Den lille havfruen, tilbrakt en uforglemmelig kveld i Tivoli, og tatt et bilde med de kongelige vaktene på Amalienborg og spasert på Strøget. På din neste københavntur er det på tide å utforske noen byens mer skjulte perler.

Hvordan bestille kajakktur i København?
Er det et 90 meter høyt tårn i København med trinn utenpå?
Hvor ligger Hans Christian Andersen begravet?

Cisternerne: Det danske kunstnerkollektivet Superflex har omformet og oversvømmet det tidligere vannreservoaret i den danske hovedstaden, og dette fungerer nå som en underjordisk kunsthall. Med sci-fi-elementer skapes et surrealistisk, men likevel plausibelt, scenario der klimaendringer har endret samfunnet drastisk. Video: VisitCopenhagen
 

For eksempel besøke et museum som ligger under bakken. Dette er Cisternerne i Søndermarken, rett ved siden av imponerende Frederiksberg Have. Gå inn i en mystisk, hemmelig verden, skjult for solens stråler og lydene fra omverdenen. Tankene bringer deg til både underjordiske katakomber og glemte katedraler. Men langt nede i mørket kan du oppleve fantastisk moderne glasskunst fra Danmark og resten av verden. Dette unike museet er virkelig verdt et besøk.

Kjøttbyen: Halmtorvet er et sjarmerende brosteinsbelagt torg med flere koselige kafeer på Vesterbro. Bare et steinkast unna kan du besøke Øksnehallen, som er et alternativt messesenter, og det pulserende området Kødbyen. Dette var en gang det daglige stoppestedet for ansatte i den danske kjøttindustrien, men i dag er området Københavns mest trendy sted å gå ut for mat og drikke.

Fra Kødbyen.

Bysmugene: Københavns gamle sentrum går på kryss og tvers, og de interessante små passasjene og smugene er flotte å utforske og perfekte å ta bilder i. Bare ta turen til gater som Strøget og Läderstræde og hold øynene åpne!

Gjemt bak Christiansborg slott, som huser det danske parlamentet, finner du Det Kongelige Bibliotekshave. Her kan du gå på oppdagelsesferd blant vakre blomsterbed og store skyggefulle trær. Det er også et lite basseng midt i hagen, som er det eneste som avslører at det en gang har vært en havn her.

Christianshavn: Gå langs de pittoreske brosteinsgatene kalt Overgaden neden Vandet og Overgaden ovn Vandet. Her står yachter og husbåter på rekke og rad, og du kan også leie en (ro)båt eller ta en drink i kafeen på vannet.

Du kan klatre opp det 90 meter høye tårnet ved Vor Frelsers Kirke og nyte utsikten over København. De siste 150 trinnene går på utsiden av tårnet. Men hvorfor ikke prøve?

Vor Frelsers Kirke med det 90 meter høye tårnet du kan gå til toppen i. Foto: Morten Jerichau

Kajakkpadling i byen: Ta din egen skreddersydde kajakktur med profesjonelle kajakkinstruktører. Gjør turen så kort eller lang du vil, og be dem vise deg sine favoritter blant de mindre kjente delene av byen.

Kajakktur i Københavns sentrum med Kayak Republic.

Bak Designmuseum Danmark (Kunstindustrimuseet) på Bredgade ligger det vakre verftet Grønnegård. Her kan du ta en pause fra severdighetene og nyte en kopp kaffe i all stillhet på Museum Café.

På skytebanen: En gang i tiden var Skytebanen på Vesterbro-området hjemsted for Det Kongelige Københavns Skytteselskab. I dag er det en lekeplass, fortsatt gjemt bak store murvoller som opprinnelig ble bygget for å beskytte forbipasserende mot skudd i feil retning!

Besøk en av Københavns eldste butikker. Perch’s Tehandel er en av Københavns eldste butikker og en ekte liten perle. Den åpnet dørene i 1835, og her har ikke mye endret seg siden den gang. De har beholdt det originale interiøret i engelsk kolonistil og utvalget er bredt og av høyeste kvalitet.

Assistens kirkegårdNørrebro (Nørrebro – hovedbildet øverst) i København er hvilestedet for kjente navn som Hans Christian Andersen, Hans Scherfig, Søren Kirkegaard og Niels Bohr. Men den vakre eiendommen kan også nytes av de levende, og du kan til og med ta en guidet tur. Sjekk også ut hippe Jægersborggade i nærheten.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.