Hjem DestinasjonerNorden Drøm i den svenske fjellheimen

Drøm i den svenske fjellheimen

av Reiseliv
Sverige Fjellnas Hotel 0901 Hoved

Det er sant – Sverige har åpnet sitt første fjellhotell. Og så eksklusivt at det ansees som et av verdens mest attraktive reisemål.

Da den prestisjefylte dagsavisen The New York Times publiserte sin årlige liste over de 44 mest attraktive stedene å reise til i 2009, havnet svenske Fjällnäs Est. 1882 på sjette plass, og var eneste hotell på listen. Fjällnäs Est. 1882 er i celebert selskap med blant annet Galapagosøyene og byene Beirut og Washington DC. Selv Stockholm havnet på en 41. plass som attraktivt etter avisens synspunkt.

Fascinasjonen for eksklusive reiser til verdens ende fortsetter, skriver The New York Times, som besøkte hotellet i desember.

– Her har vi villmarken rett utenfor dørterskelen og 900 hektar fjellopplevelser med jakt og fiske og dessuten et fantastisk hotell i sentrum. Hovedmotivet for våre gjester er ikke å bli sett, men snarere den eksklusive stillheten, og høyeste kvalitet og service i storslagen natur, sier adm. dir. Johan Bjelke ved Sveriges første fjellhotell – Fjällnäs.

– Grunntanken er at vi vil skape et inspirerende miljø av høyeste internasjonale standard der man får mulighet til å åpne alle sine sanser, sier han.

I hotellets forskjellige avdelinger har man latt seg påvirke av samenes åtte årstider, noe som skaper unike opplevelser året rundt. Ved hjelp av spennende design og arkitektur i autentiske materialer har man forsterket naturopplevelsen. Bak det omfattende restaureringsarbeidet og den skånsomme gjenskapingen av 1880-tallets originalunderlag i hovedbygget står interiørarkitekten Shideh Shaygan.

– Her finnes en tradisjon og en naturlig selvtillit som allerede satt i veggene, og det ville jeg få frem. Nå kjennes sammenhengen like naturlig som på slutten av 1800-tallet, forteller Shideh Shaygan.

– Samtidig er opplevelsen utviklet fra et enkelt pensjonat til en intim og sjenerøs hotellopplevelse, full av både nøye utvalgte og naturlige bekvemmeligheter, sier arkitekten.

Innredning, farger og materialer ånder av Sverige, Herjedalen og fjellet, og skal kunne leve i harmoni med det dramatiske og storslagne landskapet i mange år.

Fanny Sachs er hovedarkitekt for alle nybygg og har bl.a. tegnet to gjestehus, et spa-anlegg og et kapell uten religiøs tilhørighet. Kapellets vinduer er skapt av kunstneren Karin Mamma Andersson og inneholder også et verk av den amerikanske kunstneren Jene Highstein.

Hotellet skal, med sine 45 dobbeltrom og suiter, tiltrekke seg en internasjonal målgruppe med høye krav under sine opphold. Prisene på rommene spenner fra SEK 2895 til 5195. Røros lufthavn på den andre siden av norskegrensen ligger kun 40 minutter unna.

Fjällnäs har allerede siden forrige århundreskifte lokket gjester fra hele Skandinavia til å nyte den rene og oppkvikkende fjelluften. Nå investeres det, for første gang på 125 år, igjen i stedet for å skape en enestående opplevelse for alle sanser.

Hotellets eier og initiativtaker er Lars Bertmar med familie. Hotellet åpnet i midten av desember 2008.

Fjällnäs ligger i vestre Herjedalen, 5 mil fra Røros lufthavn med daglige forbindelser med Oslo, og 60 mil fra Stockholm.

Les artikkelen på

New York Times

Link til

Fjällnäs Est.1882

Du vil sikkert like disse artiklene også