Hjem DestinasjonerNorden Dyrisk familieferie i Bohuslän

Dyrisk familieferie i Bohuslän

av Pelle Nilssen
2012-06-18 Amurtiger Nordens Ark Hoved.jpg

Nordens Ark er en ganske atypisk dyrepark i Bohusläns vakre skjærgård, bare 20 motorveimil fra Oslo.

Dette er en privat stiftelse som arbeider for å gi utrydningstruede dyrearter en fremtid. Her kan man oppleve ca. 80 ulike truede og spennende dyreslag, alt fra amurtiger og snøleopard til nordiske, nesten utryddede dyrearter.

Nordens Ark er åpen hele året, men 25. juni blir sommerens innholdsrike program startet. Hver dag fram til skoleferiens slutt vil dyrepasserne til fastsatte tider utover dagen vise fram, fore og fortelle spesielt om mange dyrearter; frosker, padder og krypdyr, kaniner og nordiske landraser, de store rovdyrene fra fjerne land og ulv og gaupe fra Norden. Hver dag er det også ponnyridning, og årets «bøllefrø» blir presentert, og man får lære om de mange dyreungene i parken.

– Sommerprogrammet vil være preget av nærhet til dyrene på en respektfull måte, og vil være en spennende måte for både barn og voksne å få ny kunnskap på, sier kommunikasjonssjef Nina Lindberg Hamn. Hun lover minnerike opplevelser for hele familien.

Nordens Ark har fått flere spennende nye dyr. Verdens største tiger, amurtigeren, har fått en ny avlshann, så nå er her tre slike digre tigre. Verdens minste hjortedyr, puduen, har også fått ny avlshann, og det er født en lang rekke unger av ulike andre slag som er artige å betrakte.

Barn kan også delta på sommerleir og få nærkontakt med dyr i en grad det ikke er mulig å gi på vanlige guidinger. Det tilbys tre varianter; Expedition Vild er en ettermiddag for barn mellom 7 og 9 år, Expedition Vildare er en heldagsvariant, mens Expediton Vildast går over to dager og er selvsagt mest opplevelsesrik, blant annet med overnatting utendørs og nattevandring i parken for å se hva de ville dyrene foretar seg. Begge disse passer for barn mellom 10 og 13 år.

Et mer omfattende kunnskapspreget eventyr for samme aldersgruppe er «Hav og Land», som foregår over tre dager i hele landskapet mellom Havets Hus i Lysekil og Nordens Ark, både blant dyrene og i og ved Gullmarsfjorden.

Man kan også velge én overnatting på stedets utmerkede familiehotell og få gratis adgang til parken både på ankomst- og avreisedag.

Du vil sikkert like disse artiklene også