Hjem DestinasjonerNordenDanmark Er den ikke flott!

Er den ikke flott!

av Reiseliv
2012-09-11 Egeskog Danmark Hoved.jpg

Egeskov, på Fyn i Danmark, vant nylig European Garden Award og ble utnevnt til den ”beste historiske hagen i Europa 2012” av European Garden Heritage Network.

Hvert år besøker rundt 200,000 mennesker Egeskov og det er lett å forstå hvorfor.

Som besøkende på Egeskov blir man overveldet av en fantastisk helhet som består av parker, hager, slott, utstillinger, restauranter og aktiviteter for hele familien.

Hele Egeskov omfatter 1131 hektar og området formidler entusiasme for det historiske. Både slott og hager er vedlikeholdt.

Jens Spanier, jurymedlem i European Garden Award, sier at ”Egeskov er en av de viktigste og største historiske hagene i Danmark. Det spesielle med Egeskov er at det i løpet av det siste tiåret har gjennomgått store forandringer, og alt arbeid er gjennomført med private midler.

Slottshagemester Peter Bonde Poulsen og Egeskovs eiere Michael Ahlefeldt mottok prisen for ”beste utvikling av historisk hage i Europa 2012” på prisutdelingen på Schloss Dyck i Tyskland nylig.

– Jeg er ytterst takknemlig for denne utmerkelsen, og det er nesten overveldende at Egeskov og våre medarbeidere kan skilte med et Europamesterskap, sa en ydmyk Peter Bonde Poulsen.

– Vi legger vår sjel i alt vår arbeid og det blir det nå satt pris på. Jeg er en veldig glad mann i dag, avslutter Peter Bonde Poulsen.

Egeskov park og hager holder et usedvanlig høyt nivå, og det finnes blant annet hekker som er nesten 8 meter høye.

Et besøk på Egeskov er som en reise gjennom hager, og den nye labyrinten, som er designet av Piet Hein, avspeiler i høy grad den historiske labyrinten som kan dateres tilbake til 1733.

Moderne tema kompletterer de eldre hagene og byr på en blanding av rosehage og 1538 variasjoner av fuksia. På området finnes også et museum med gamle veteranbiler.

Du vil sikkert like disse artiklene også