Home DestinasjonerNordenGrønland Skisteder verden rundt, her er Japan, Canada og Grønland

Skisteder verden rundt, her er Japan, Canada og Grønland

by Reiseliv
skisteder

Skisteder verden rundt: Nordmenn elsker å stå på ski og valfarter til skisteder i både Norge, Sverige og Alpene for å få snø under skiene. Men hvor drar vi når de store løypene i Europa ikke lenger er utfordrende nok? Jo, vi reiser til Canada, Japan og Grønland.

Reiser du til fjerne skisteder, gjerne litt mer ekstreme enn de fleste skianlegg her i Norge, så kan du fort havne på sykehus eller trenge legehjelp. Trysil, Hemsedal eller over svenskegrensa for den saks skyld, har du Røde kors som er til stede og det er kort vei til legehjelp. Men før Covid-epedimien slo til begynte nordmenn å dra til fjerne skisteder. Nå står mange og venter på disse mulighetene igjen.

SOS International merker en økende interesse for ekstreme skireiser. Og det registres skader hos nordmenn som har vært på skitur til både Canada og Japan,. Og faktisk også Grønland. Slike turer byr fort på spesielle utfordringer når du blir skadet. I for eksempel Japan, kan transporten til og fra flyplassen i Tokyo kan ta opptil tre timer. Noe som påpekes av SOS International.

Må betale kontant for poliklinisk behandling

skisteder

Utsikt over fjellene i British Columbia, en gripende opplevelse.


Reiseforsikring på slike turer er helt essensielt. Dersum du er uten kan en skade i disse landene og andre fjerne skisteder fort koste deg flere hundre tusen kroner. Forsikringsselskaper har opplevd at dette kan komme opp mot en million kroner.

I Canada kan det være lokal lovgivning som du må være oppmerksom på. Generelt må du være ekstra godt forberedt, hvis du kaster seg ut på ekstremski. Et av de mest populære skisportstedene – Banff – ligger i Alberta. Det er her du  står på ski i selveste Rocky Mountains.

I nettopp Alberta må du være oppmerksom på en lokal lov som innebærer at personer som ikke er canadiske statsborgere må betale kontant for poliklinisk behandling. SOS International kan derfor ikke stille betalingsgaranti for enkelte legebesøk i det offentlige helsevesenet.

Er du blant de skiglade , så må du sjekke reiseforsikringen din og hva den omfatter. Et eksempel er: Dekkes skader i forbindelse med off-piste eller heliskiing?.

Skisteder med den beste puddersnøen i verden

De siste årene har flere reiseselskaper markedsført skireiser til Japan.

Det helt spesielle med skiturer i Japan er at de har noe av den beste puddersnøen i verden. Denne finner du i blant annet Niseko, som er Japans største og mest berømte skiområde. Niseko ligger på den nordlige øya Hokkaido, om lag halvannen times flytur fra Tokyo.

I Japan opplever SOS International at mange sykehus krever kontant betaling før de hjelper skadde turister, selv om du har en gyldig reiseforsikring.

Har du reiseforsikring og må legge ut selv, får du utgiftene refundert når du kommer hjem. Du må også være klar over at det er svært få leger og sykepleiere som snakker engelsk i Japan. Men sykehusene er kjent for å holde et høyt faglig nivå.

Gode råd for eksotiske og ekstreme skiferier

Før avreise
Sjekk om du har gyldig reiseforsikring som passerrt den turen du skal ut på.

  • Er forsikringen gyldig i den verdensdelen og det landet du skal reise til? Noen forsikringer dekker kun Europa.
  • Omfatter reiseforsikringen redning og søk? Hvis ikke, er dette noe som ofte kan kjøpes på stedet.
  • Omfatter reiseforsikringen ekstremsport som off-pist, brevandring og heliskiing?
  • Det kan bli ekstremt dyrt hvis du ikke har orden på forsikringene dine. For eksempel kan et helikoptersøk i fjellene fort koste 300 000 kroner. Hvis du først må fraktes med helikopter fra fjell til sykehus og deretter med ambulansefly hjem fra Japan, kan kostnaden komme opp i én million kroner.

Under reisen – tre viktige tips
Vær og føre skifter raskt. Følg med på værvarsel, og:

  • stå aldri alene å ski
  • ta med deg skredutstyr og førstehjelpsutstyr i bakken slik at du kan hjelpe andre
  • bruk en lokal guide. Disse har som regel sporingsutstyr og er godt kjent i området du skal stå på ski

Hva er SOS International?
SOS International er Nordens største assistanseorganisasjon. Fra alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yter SOS International akutt personlig assistanse over hele verden. SOS International tilbyr et mangfold av løsninger i form av verdensomspennende medisinsk hjelp og assistanse for reisende, helsetjenester og bilberging. SOS International har et nettverk av kvalifiserte leverandører og forretningspartnere over hele verden, samt mer enn 20 SOS Servicekontorer.

Med mer enn 1100 ansatte representerer SOS International 30 nasjoner og samlet snakker medarbeiderne mer enn 37 forskjellig språk. SOS International er eid av flere av de største forsikringsselskapene i Norden og har et saksvolum som plasserer SOS International som en verdens største assistanseorganisasjoner.Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her


Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.