Home DestinasjonerNordenDanmark Hotell og idylliske steder i Norden

Hotell og idylliske steder i Norden

by Per Henriksen

Hotell og idylliske steder i Norden: Planlegger du ferien i Norge i år? Eller kanskje til våre naboer i Sverige og Danmark? Da bør du ta en titt på listen over idylliske strandhoteller som Reiseliv.no har laget.

Med flotte hoteller og strender langs kysten, kan du få «sydenferien» din her i Skandinavia. Fra moderne hotell, til hvitmalte skjærgårdsbygg – her er det nok av steder å besøke enten om det er med familie, venner eller kjæreste. Les videre om hotell og idylliske steder i Norden.

Norge:

Fevik Strand Hotell – Fevik, Aust-Agder
Mellom sørlandsbyene Arendal og Grimstad, i en idyllisk bukt, finner du Fevik Strand Hotel. Med flott badestrand, spa, nærliggende golfbane og Kristiansand Dyrepark, har dette hotellet mye å by på, enten du reiser med familie, venner eller som par. På kvelden kan du slappe av med en god bok foran peisen i loungen, og tenke på at forfatteren Roald Dahl (Heksene, Matilda og Charlie og sjokoladefabrikken) satt nettopp her på sine ferier til Fevik Strand Hotell som stamgjest i over 30 år. Priser fra 1495 kroner per natt, les mer her.

Sola Strand Hotell – Sola, Rogaland
Sola Strand Hotell byr på opphold i flotte omgivelser med dør rett ut til stranden. Hent en piknikkurv fra hotellets kjøkken og sett deg og nyt utsikten over Nordsjøen. Den langgrunne stranden er ypperlig for barnefamilier. Voksne kan delta på vin- og whiskeysmaking som blir holdt i hotellets bunker fra 2. verdens krig. Hold deg aktiv på hotellets tennisbane, eller slapp av på hotellets spa.  Eventyrlystne kan ta turen opp til Preikestolen, og ser du etter shoppingmuligheter ligger Stavanger sentrum bare 15 minutter unna med bil. Priser fra 1495 kroner per natt, les mer her.

Rica Havna Hotell – Tjøme, Vestfold
På den idylliske øya Tjøme i Tønsberg ligger hotellet Rica Havna. Med et utvalg av ulike typer hotellrom og leiligheter, er dette et sted å besøke enten du reiser alene, med venner eller familie. Hotellet har en egen tennisbane man kan benytte seg av, samt en flott strand med gressplen. Utover sommeren blir det arrangert konserter og show. Lån gratis sykkel fra hotellet og utforsk den flotte skjærgården ved å ta turen til Tjømes kjente Verdens ende, hvor du kan bade i Skagerak-havet. Priser fra 1445 kroner per natt, les mer her.

Rosfjord Strandhotell – Lyngdal, Vest-Agder

For en riktig norsk sommeropplevelse kan du på Rosfjorden Strandhotell kombinere strandferie med fjordopplevelse. Hotellet ligger innerst i Rosfjorden og er idyllisk plassert blant naturlige omgivelser i Lyngdal. Hotellrom og leiligheter tilbys med sjøutsikt og direkte tilgang til stranden. I romprisen inngår inngangsbillett til det nærliggende Sørlandsbadet. Hotellområdet har fotball- og volleyballbane så det er nok av aktiviteter å ta seg til. Utover sommeren blir det holdt konserter og arrangementer som utekino, sommerdans og volleyballturnering. Priser fra 1345 kroner per natt, les mer her.

Danmark:

Ruths Hotel – Skagen, Danmark
Nær Skagens spiss ligger det populære 5-stjerners Ruths Hotel. Hotellet består av fire bygninger, som inneholder alt fra hyggelige dobbeltrom med havutsikt til leiligheter med solrike terrasser og plass til hele familien. For mer romantikk er det suiter med egne jacuzzier. Utforsk Skagens smågater med koselige butikker og kunstmuseumer, eller besøk Grenen – stranden hvor to hav møtes. Her kan du stå med en fot i Skagerak og den andre i Kattegat. Priser fra 2314 kroner per natt, les mer her.

Hjerting Badehotel – Esbjerg, Danmark)
Hjerting Badehotell ligger med utsikt til Ho-bukten i utkanten av Esbjerg. Hotellet ble bygget i 1914 og renovert i 2007, så rommene fremstår i en fin kombinasjon av gammeldags idyll og moderne komfort. Flere av rommene har havutsikt, noe som også kan nytes fra hotellets restaurant ”Strandpavillionen” med et gourmetmåltid. I området kan man bl.a. utforske Vadehavet som i 2014 ble inkludert i UNESCOs verdensarvliste og de tre vadehavsøyene: Fanø, Mandø og Rømø. Rett utenfor hotellet er det en strand for bading og soling. Priser fra 1573 kroner per natt, les mer her.

Frederiksminde Hotel – Præstø, Danmark
I vakre omgivelser langs Præstø fjord på Sydsjælland, ligger Frederiksminde Hotel. Selve bygningen ble etablert i 1870 og er bygget over et gammelt klosterområde. Her blir gjestene møtt av et vennlig personale og en romantisk innredning inspirert av 1890-tallet. Den luksuriøse og historiske dekoren bidrar sammen med den flotte naturen til en avslappende ferie i et av Danmarks vakreste naturområder. Nyt frokosten ute på den solrike terrassen med havutsikt og ta en tur ned til stranden som kun ligger 50 meter fra hotellet. Priser fra 1630 kroner per natt, les mer her.

Sverige:

Falkenberg Strandbad – Falkenberg, Sverige
Falkenberg Strandbad lokker hvert år turister med sin lange og flotte strand. Inne på hotellet kan gjester nyte det lekre designet som er en miks av koloni- og New England-stilen. Hotellet byr på spa og inngang til bassengkomplekset Klitterbadet som ligger ved siden av.  Her er det saltvannsbasseng og treningsrom. Spis brunsj eller middag på hotellets franske bistro til lyden av soul-inspirert livemusikk mens barna koser seg på lekerommet under oppsyn av hotellets ansatte. Priser fra 1090 kroner per natt, les mer her.

Gullmarsstrand Hotell & Konferens – Fiskebäckskil, Sverige
Litt over en times kjøretur fra Gøteborg ligger øya Skaftö. Med små hus og trange gater er Fiskebäckskil ypperlig for deg som vil bort fra storbyens mas. Gullmarsstrand Hotell er stilfullt og byr på fantastisk utsikt utover havet.  Her kan gjester nyte førsteklasses mat på hotellets restaurant, eller besøke badehuset – et bygg over vannet med badstue og saltvannsbad. Sykler kan leies for turer rundt øya, og en nærliggende ferge tar deg til populære Lysekil på andre siden av Gullmarsfjorden på 15 minutter.  Priser fra 1501 kroner per natt, les mer her.

Les også:
Sykkel – ut i naturen i Trysil
Sverige – et sommerland for familien
Danmark – deilig å være norsk

Hent en piknikkurv fra hotellets kjøkken og sett deg og nyt utsikten over Nordsjøen.

Hent en piknikkurv fra hotellets kjøkken og sett deg og nyt utsikten over Nordsjøen.

Lån gratis sykkel fra hotellet og utforsk den flotte skjærgården.

Lån gratis sykkel fra hotellet og utforsk den flotte skjærgården.

Rica Tjøme: Ulike typer hotellrom og leiligheter.

Rica Tjøme: Ulike typer hotellrom og leiligheter.

Gullmarsstrand Hotell: Utsikt utover havet fra badehuset – et bygg over vannet.

Gullmarsstrand Hotell:
Utsikt utover havet fra badehuset – et bygg over vannet.

Spisesalen på Fevik Strand Hotel.

Spisesalen på Fevik Strand Hotel.

Liker du artikkelen Hotell og idylliske steder?

Liker du artikkelen Hotell og idylliske steder, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Leave a Comment

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.