Home Aktuelt Topp 3 ting å gjøre på Island

Topp 3 ting å gjøre på Island

by Content Marketing

Island har blitt en utrolig populær destinasjon for turister fra hele verden. Det er et lite, men svært unikt land, som har mye å by på. For oss nordmenn er det jo heller ikke så langt unna, og man har mulighet for å komme seg dit på kort tid. Det er med andre ord en destinasjon det er verdt å vurdere om du skal ut å reise, og vi skal ta en titt på noen av de mange tingene du kan gjøre der.

Noen flyplasser i Norge flyr direkte til Reykjavik og andre krever en mellomlanding. Før du reiser må du derfor sjekke hvilke fly som går, for å kunne beregne tiden det tar.

Du kan for eksempel sjekke ut fly fra Bergen til Reykjavik, dersom det er her du har planer om å fly fra.

1.  Opplev nordlyset

Island, har i likhet med Norge, en helt unik naturopplevelse, nemlig nordlyset. Dette fascinerer mange, og om du er så heldig å kunne oppleve det, så vil det nok imponere deg også.

Man er jo aldri garantert å se nordlyset, og dersom du har muligheten bør du definitivt ta den! Du kan dra på guidede turer for å se nordlyset, eller dra ut selv.

Da er det lurt å komme så langt unna byens lys som mulig, slik at lyset blir sterkere.

2.  Bad i Blue Lagoon

En annen ting som er særlig unikt når du drar til Island, er de naturlige varmekildene som du kan bade i. Dette er en klassiker når man reiser til Island, og er noe du nærmest blir nødt til å oppleve når du først er der.

Her kan du bade i det lyseblå vannet, besøke hudpleie baren deres, og kose deg i naturvakre omgivelser.

Blue Lagoon (hovedbildet over) er nok den mest populære i Island, og den ligger ca 50 km fra Reykjavik.

3.  Smaken av Reykjavik

Mange hyggelige restauranter i Reykjavik. Foto: Kayleigh Harrington

Som hovedstaden til Island, så er det klart at Reykjavik har et bredt utvalg av spennende restauranter. Her kan du få det aller meste av mat, fra indisk og thai, til amerikansk mat. Men, når du først er i Island, så vil vi jo anbefale å teste ut islandsk mat!

Her finnes det mye forskjellig, og du kan for eksempel teste ut restaurantene Dill, ÓX, eller Sümac, som alle er på Michelin Guide.

Lokale, islandske retter består ofte av lam eller sjømat, som base i en rekke spennende retter.

Publisert på Reiseliv.no/Aktuelt

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.