Hjem DestinasjonerNordenDanmark Levende julekalender i Skagen

Levende julekalender i Skagen

av Pelle Nilssen
Skagen Advent 2007 - 0711 Hoved

Kunstneriske Skagen tenker kreativt. I år satser den vakre byen på toppen av Danmark på noe helt nytt: ”Levende” julekalender med 24 spennende og varierte opplevelser.

Hver desemberdag fram til julaften kjører barn utkledd som engler rundt i byen i hest og vogn og åpner luker i julekalenderen. Der dukker det fram arrangementer for både barn og voksne.

Bak kalender-lukene skjuler seg noen av Skagens største attraksjoner; museer, Skagen Kirke, Rådhuset, hoteller og butikker. De inviterer til alt fra nissejakt, koking av godterier og høytlesning til omvisninger, foredrag og ulike kulinariske juleopplevelser.

Det hele starter når den første luken i julekalenderen åpnes 1. desember. Her åpenbares Skagens Museum og et arrangement med fokus på dets 100-års jubileum neste år. En ny bok om museet og kunstnerkolonien lanseres.

3. desember blir det foredrag om juleøl av en av Danmarks øl-spesialister samt smaking av åtte juleøl-typer. 6. desember inviteres alle smårollinger til å lage sine egne godterier. Og 8. desember vil Ruth Brasserie vise hvordan man lager julekonfekt. Smaksprøver! Neste dag blir det jakt på nissene blant sanddynene ved Den tilsandede Kirke.

Blant høydepunktene blir konserten 20. desember med den så anmelder-roste danske sangeren Jesper Lundgaard i Skagen Kirke og arrangementet dagen deretter på Skagen Fiskerestaurant med sild og snaps. Og hele herligheten når sitt crescendo med stemningsfull julegudstjeneste i Skagen Kirke.

De fleste av arrangementene er gratis, mens noen har en beskjeden kostpris.

Du vil sikkert like disse artiklene også