Hjem DestinasjonerNorden Ned hvite fjellsider til seilbåten

Ned hvite fjellsider til seilbåten

av Reiseliv

Sunnmørsalpene er stedet for ski og seilbåt samme dag. Det er topper nok å bestige rundt Hjørundfjorden.

Dette er økoturisme i praksis. To små aktører innen seiling, ski og fjell har gått sammen om å starte et prosjekt innen økoturisme i Hjørundfjorden Det er Did Adventure Explore North i Molde som griper tak i klar trend innen reiselivet.

– Hjørundfjorden er en av verdens vakreste fjorder og den tar oss inn til hjertet av Sunnmørsalpene. Her er alt et aktivt menneske på jakt etter litt ro og eventyr kan ønske seg.

– Derfor er det moro at vi kan lansere et konsept som skjer på naturens premisser med Explore North, sier Didrick Ose, daglig leder i Did Adventure og en meget erfaren guide og villmann.

– På denne måten har Norge en unik mulighet til å tiltrekke seg spreke turister i små grupper, fra både inn- og utland, sier han.

Explore North, en 44 fots aluminiums ekspedisjonsseilbåt, skal ha Ålesund som base fra mars til juni neste år. Små grupper eventyrlystne blir innkvarter i båten og så starter seilturen inn i Hjørundfjorden. Hver dag er det en ny topp og bestige, samt kjøre ned på ski.

– Kombinasjonen av seiling og fjell er helt unikt, og det er lite som kan måle seg med følelsen av å gå rett av dekket på en båt og begynne oppstigningen av et fjell for egen maskin, sier Jon Amtrup, erfaren seiler og skipper på Explore North.

Explore North er et naturbasert opplevelses konsept som skal sikre at lokale skikker og verdier blir formidlet til gjestene. Siden reisene gjøres under seil og på egne bein er det også skånsomt mot naturen.- Vi skal ikke etterlate oss annet ennn skisporene i fjellsidene, sier Amtrup.

Grønt i Praksis (GRIP) jobber for tiden med å sette sammen et sett med kriterier for å sertifisere økoturisme bedrifter, og Explore North har som mål å sertifisere seg så raskt som mulig etter at kriteriene er kjent.

GRIP er stiftet av Miljøvern-departementet og for å bidra til økt miljøeffektivitet i virksomheter. Og GRIP Reiseliv skal bidra til å bygge opp en tydelig og markedsrettet miljøprofil i norsk reiseliv, enten det handler om enkeltbedrifter, arrangementer, kommuner eller reisemål.

Mer på:

Saillogic.no


Didadventure.no


Grip

Du vil sikkert like disse artiklene også