Hjem DestinasjonerNorden Norges spektakulære opplevelser

Norges spektakulære opplevelser

av Reiseliv
Møre Romsdal Cruisedestinasjon 0802 Hoved

Cruisehavnene i Molde og Åndalsnes er utgangspunktet for to av Norges mest spektakulære opplevelser; Atlanterhavsveien og Trollstigen.

Totalt i Norge er det en økning på 9,8% flere cruiseskipanløp sammenlignet med 2007. De destinasjoner som ligger an til å bli årets ”vinnere” i form av størst vekst er Åndalsnes med 79 % vekst, Stavanger med 67% vekst og Molde med 58 % vekst .

Dette er en kjempebragd av Molde & Åndalsnes, spesielt med tanke på at nr. 2 på listen, Stavanger, sannsynligvis får en del av økningen pga. at de er europeisk kulturby i 2008.

Cruisedestination Molde & Åndalsnes har arbeidet over tid for å øke antallet cruiseskip til havnene, og det ser nå ut til å ha lyktes. Creuisedestination Molde & Åndalsnes er et samarbeid hvor havnene, destinasjonselskap, guideselskap, spisesteder, museum og sentrumsforeninger betaler kontingent for å drive markedsføring for økt cruisetrafikk til området.Hilde Østby, daglig leder i Molde & Romsdal Guideservice AS ,har på vegne av Cruisedestination Molde & Åndalsnes jobbet for å få rederiene til å se hvilket fantastisk område vi har å vise fram til cruiseturistene.

– Det som er unikt med Molde & Åndalsnes er at 2 samarbeidende havner som hver for seg kan tilby noen av Norges flotteste utflukter, har slått seg sammen. Dersom skipene besøker begge havnene kan de tilby gjestene sine en utrolig dag, spekket med fantastiske turtilbud.

– Fra Molde kan de oppleve byrundtur med barneleikaring (eneste sted i landet), samt Atlanterhavsveien som er kåret til verdens vakreste bilvei av bla. den engelske avisen Guardian. De kan også delta på Norges mest spetakulære heldagstur som går fra Molde via Valldal til Trollstigen og Trollveggen.

– På ettermiddagen henter skipet passasjerene fra heldagsturen i Åndalsnes, samt tilbyr utflukter som togtur på Raumabanen og halvdagstur til Trollstigen, Norges mest besøkte turistvei! sier hun.

At de kan få med seg dette på samme dag ser ut til å gå opp for rederiene,- og i tillegg tilbyr samarbeidet ,via Molde & Romsdal Havn IKS, skipene 2 havner for 1 anløpsavgift. Havnene har også den fordelen at cruiseskipene legger til midt i sentrum, og turistene har kort vei til butikker og til å oppleve byene på egen hånd.Cruisedestination Molde & Åndalsnes har de siste årene deltatt på Cruisemesser i Hamburg og Miami, vært på cruise workshops og besøkt cruiserederier i utlandet. Vi har også markedsført oss gjennom Cruise Norway og Cruise Europe.

Neste cruisemesse holdes i Miami i mars,- og Cruisedestination Molde & Åndalsnes vil være representert for å lokke flere cruiseskip til Molde & Åndalsnes i 2009 og 2010.

Økning i antall cruiseturister har mye å si for Molde og Åndalsnes med omegn. En del av turistene drar på utflukt, og bruker da både buss, guider, ferger, severdigheter og spisesteder. En stor del blir igjen, og bruker tiden til å handle i sentrum.

I 2007 hadde Norge ca 1,2 millioner besøkende cruiseturister, noe som gir en årlig verdiskapning i Norge på mer enn 1,6 milliarder kroner, i tillegg kommer den verdiskapning som gjenkjøp gir, da undersøkelser viser at 8% av cruiseturistene vender tilbake til Norge som ”ordinære turister”.

Du vil sikkert like disse artiklene også