Hjem DestinasjonerNorden Oktoberjazz i Karlstad med stjerner

Oktoberjazz i Karlstad med stjerner

av Lena Östling
Vermland Karlstadjazz 0909 Hoved.jpg

Nå er programmet klart foran den store jazzfesten i Karlstad 1. – 4. oktober. Verdensartister som Bobo Stenson og Ulf Wakenius kommer, sammen med svenske storheter som Christina Gustafsson og Miriam Aida.

Dessuten bys det på mange vermlandske stjerner.

Jazzfesten arrangeres for tredje året på rad og i år, når Karlstad har utsetts til årets jazzkommune, har festen vokst til fire dager fylte med herlige jazztoner. Akkurat som tidligere år vil jazzfesten samle over hundre musikere i alle aldere, både amatører og kjente svenske artister.

Kveldskonsertene gis på Arenan og Vermlands Museum. På museet blir det også musikk-kafé med fri entré på lørdagsettermiddagen. Jazzfesten inneholder dessuten tedans til swingorkester på Elite Stadshotellet på søndagsettermiddagen.

– Jazzfesten har virkelig etablert seg og de store verdensartistene Bobo Stenson og Ulf Wakenius forandret sine turnéplaner for å kunne komme hit, det er flott, sier Kerstin Wallmyr, fra Kulturskolen, som er en av arrangørene.

Mye å velge mellomI det fullspekkede programmet finnes 15 konserter å velge mellom. Festen begynner på torsdagskvelden den 1. oktober med Carlstad Big Band og DaBazzsangeren Annika Thörnquist. På fredagskvelden kan man blant annet høre Miriam Aida, en av Sveriges mest interessante sangere med både Europa og Japan som arbeidsfelt.

På lørdagsettermiddagen blir det musikk-kafé med fri entré på Vermlands Museum. Blant annet spiller Årman og Backer, en gruppe med Bo Kaspers-stuk som skriver sin egen musikk og egne tekster.

Jazz med rock-attitydePå kveldskonserten på lørdagen medvirker flinke Johan Gund, tidligere elev ved Sundstagymnasiet og verdensgitarristen Ulf Wakenius. Kvelden avsluttes med det unge jazzbandet Prylf, en gjeng som tøyer grenser. Det blir jazz med rock-attityde.

Søndagen den 4. oktober kan den som har lyst å danse gå på tedans på Stadshotellet. Her blir det swingorkester og scones på ettermiddagen. Jazzfesten avsluttes med ingen mindre enn Christina Gustafsson fra Värmskog og som om ikke det er nok, så kommer også den fantastiske verdenspianisten Bobo Stenson.

– Programmet inneholder en slik bredde og så mange bra artister! Dette vil bli en fantastisk jazzfest. Vi håper på mange fullsatte konserter, sier PG Öberg fra Carlstad Jazz.

Jazzfesten arrangeres av foreningen Carlstad Jazz og Karlstads kommunes kulturskole, med støtte av Karlstads kommune og Region Värmland.

BilletterMusikk-kafeen på lørdag ettermiddag 3. oktober kl 12.00 – 17.00 har fri entré. Øvrige konserter koster SEK 160 kr per kveld, ekskl. forkjøpsavgift. Ungdom tom 19 år: SEK 60 kr per kveld. Barn under 12 år gratis. Ved forkjøp, ekskl. forkjøpsavgift:To konserter SEK 275 Tre konserter SEK 390 Fire konserter SEK 500 Forkjøp: Scalateatern tel +46 04 19 00 80Les mer på: Karlstad.se

Du vil sikkert like disse artiklene også